11 rõivaeset, mis ei lähe kunagi moest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexa Chung
Alexa Chung Foto: SCANPIX

Paljudele naistele meeldib jälgida värskeid trende ja vastavalt riietuda, samas oskavad naised hinnata ka ajatuid klassikuid. MSN Glo pani kirja, milliseid rõivaesemeid võib üha uuesti selga panna, sest need on alati trendikad.

Karl Lagerfeld on öelnud, et kolm kõige klassikalisemat rõivaeset on «teksad, valge pluus ja Chaneli jakk». Chaneli jaki eest tuleb suur kummardus teha Coco Chanelile, kes 1954. aastal seda tviidist jakki moemaailmale tutvustas.

1994. aastal demonstreeris Sarah Jessica Parker väikest musta kleiti ning kogu maailm armus sellesse. Must kleit on mitmekülgne, see sobib paljudele ja on alati stiilne.

Pole tähtis, millised on hetke kuumimad rõivatrendid, valge särgike ja sinised teksad on alati stiilne kooslus. 1973. aastal kandis Jane Birkin valget õrna särgikest ja siniseid teksaseid. Birkini seksikas look on veel tänapäevalgi kuum ja moekas.

Hõlmikkleidi «emaks» võib pidada Diane von Furstenbergi, kes 1974. aastal seda lihtsat kleiti maailmale tutvustas. Hõlmikkleiti müüdi üle miljoni eksemplari ja selle loojast sai moeikoon. Ka tänasel päeval on hõlmikkleit moekas, see sobib nii kontorisse kui ka baari.

1953. aastal kandis Marlon Brando filmis «The Wild One» mootorratturi nahkjakki. Peagi muutus see mugav jakk ka naiste seas populaarseks, sest sellest õhkus mässumeelsust ja see muutis naiste garderoobi veidike karmimaks.

Näitlejanna Katherine Hepburn kandis 1940. aastatel palju meestemoest inspireeritud rõivaid (laiad triiksärgid jms). See on aastaid hiljem inspireerinud näiteks Diane Keatonit ja Tilda Swintonit, kes samuti armastavad rõivamoes eeskuju võtta meestelt.

Jackie Kennedy armastas vabal ajal kanda näiteks kõrge pihaosaga lühikesi pükse, mis on veel tänagi paljude naiste suviseks lemmikuks.

Pikad, kuid suvised kleidid võimaldasid naistel kanda naiselikke rõivaid nii päeval kui õhtul. Mia Farrow kandis taolist kleiti näiteks 1965. aastal, mil see mõjus vabastavalt ja mugavalt.

Trentš-tüüpi mantleid kandsid kõigepealt briti ja prantsuse sõdurid esimese maailmasõja päevil. Nüüd on sellest saanud trendikas üleriie, mis sobib nii meestele kui naistele. Naiste jaoks on eriti oluline see, et vöö aitab keskkohta kenasti rõhutada.

Madalad kingad ja kolmveerand pikkuses püksid olid naistele heaks vahelduseks kleitide ja seelikute kandmisele. Kolmveerand püksid ja madalad kingad olid näiteks Grace Kelly ja Brigitte Bardot' lemmikuteks. See look on veel tänagi väga elegantne ja populaarne.

Keegi ei jõuaks ilmselt kokku lugeda, mitu korda on erinevad loomamustrid moest läinud ja seejärel tagasi tulnud. Kate Moss armastas 1990. aastatel loomamustriga jakke, praegusel ajal on loomamustrid kolinud jakkidelt kleitidele, retuusidele ja paljudele teistele rõivaesemetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles