Neli lihtsat nippi, kuidas aiapeol putukaid eemale peletada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tihti oled tahtnud sõpradega aias grillida, kuid ühel hetkel saabuvad peole kutsumata külalised – sääsed – ja rikuvad kõigi lõbu? Ilmselt on seda rohkem kui korra juhtunud. Ent sääski saab paari lihtsa nipi abil aiapeost eemale hoida.

1. Kaunista laud basiilikuga

Peokorraldajad Seri Kertzner ja Michelle Bachman on aastate jooksul aidanud paljudel inimestel erinevaid pidusid ja ka aiapidusid korraldada. Selle aja jooksul on naised kõrva taha pannud ühe hea nipi, kuidas sääski eemale peletada: pange lauale purgid või potid, kus kasvab basiilik. Basiilik lõhnab hästi, näeb kaunis välja ja sääskedele basiilik ei meeldi, vahendab Good Housekeeping.

2. Põleta kohvipuru

Pane alustassile veidike kasutatud kohvipuru ning süüta see põlema. Kohvipuru peaks hõõguma jääma, see suits aitab sääski eemale ajada.

3. Ümbritse end tuunikalakonservidega

Pane oma aiapeo paiga ümber avatud tuunikalakonservid, soovitab peokorraldaja Britanny Egbert. Tuunikala lõhn peaks herilasi ligi tõmbama, seega sa ei pea muretsema, et herilased su toidulauale maiustama tulevad. 

4. Pane ventilaatorid tööle

Kui korraldad istumise näiteks rõdul või toas, kuid soovite aknaid või rõduuksi lahti hoida, siis paiguta peolaua lähedusse ventilaator, mis aeg-ajalt kõigist külalistest üle käiks. Sääsed on nõrgad lendajad, kes ei armasta eriti tuult. Pealegi on ventilaator kuuma ilmaga hea jahutaja.

Head lugejad, kas teate veel nippe, kuidas putukaid oma aiapeolt eemale hoida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles