Seitse asja, mida rasestuda üritades tuleb vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rasestumine võib olla keeruline protsess, seega on oluline vältida asju, mis viljastumist takistada võivad.

Healthmeup.com toob välja seitse asja, mida tasub rasestuda üritades vältida:
 

1) Libestid – Libestid võivad suurendada seksist saadavat naudingut, kuid seda ei tasu kasutada, kui tahate last saada. Uuringud on näidanud, et libestid takistavad spermal emakakaelani jõudmist, mille tagajärjel seemnerakud hukuvad.

2) Kofeiin – Kõik tervishoiutöötajad soovitavad rasestuda proovivatel naistel vältida kofeiini tarbimist, sest see võib takistada viljastumist. Päevas ei tohiks tarbida sel juhul mitte rohkem kui 200 mg kofeiini. See kehtib kõikide kofeiini sisaldavate toodete kohta: kohvi, šokolaad, limonaadid ja energiajoogid.

3) Alkohol – Alkohol mõjutab tervet rasedust. Isegi väikeste koguste joomine võib vähendada sinu võimalust rasedaks jääda. Kui tarbid raseduse ajal alkoholi, siis kahjustab see lapse tervist ja võib põhjustada nurisünnitust.

4) Suitsetamine – Suitsetamine halvendab meeste sperma kvaliteeti. Lisaks kahjustab suitsetamine sinu tervist üldiselt.

5) Kemikaalid – Samuti soovitatakse rasestuda proovivatel naistel hoiduda kemikaalidest, mis sisalduvad parfüümides, kodukeemias ja pesemisvahendites. Need kemikaalid võivad kergelt imenduda läbi sinu naha ja vähendada viljakust.

6) Teatud ravimid – Kui võtad mitmeid retseptiravimeid, siis tasub oma arstiga konsulteerida nende mõjust viljastumisele. Mõnikord võivad olla ravimid põhjuseks, miks naine ei jää rasedaks.

7) Kuumad vannid – Kõrge temperatuur võib mõjutada sperma kvaliteeti. Kuumas vannis või saunas käimine võib kahjustada või hävitada seemnerakke. Seega tasub rasestuda üritades kõrgeid temperatuure vältida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles