Pisikud ja mustus spordiklubis – mida teha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isegi kõige puhtamas spordiklubis levivad bakterid ja mustus. Nende vältimiseks ja soovimatute haiguste ennetamiseks tuleb järgida teatuid põhimõtteid.

Spordiklubides käib palju inimesi ning pinnad määrduvad kergesti. Women’s Health Magazine toob välja viis põhimõtet, mida tuleb spordiklubi külastamisel alati järgida:
 

1) Pese pidevalt käsi – Kui inimesed lähevad riietusruumi, siis nad kannavad endaga kaasas treeningseadetelt ja -vahenditelt saadud pisikuid. Jõusaalis olles tasub vältida näo puudutamist ning peale treeningut tuleb kohe käed pesta.

2) Kasuta rätikut – Pane rätik alla kõikjale - pingi peale istudes, jalgade alla, saunas olles. Kui nahahaigusega inimene käib jõusaalis, siis ta jätab maha haigusetekitajaid. Rätik ei aita küll pisikutest lahti saada nagu puhastusvahendid, aga nendega saab vältida nende edasikandumist.

3) Kasuta õigest materjalist rätikut – Uuringute järgi hoiavad paksud ja kohevad rätikud endas rohkem baktereid kui kerged, väheimavad spordirätikud. Seega peaks rätik olema võimalikult õhuke ja kiiresti kuivama. Muidugi tuleb rätikuid pärast kasutamist korralikult pesta.

4) Ära käi paljajalu – Seennakkused on spordiklubides väga levinud. Õnneks saab nende saamist vältida plätusid kandes. Seda tasub teha ka pesuruumis ja riietuskabiinide juures käies. Kui oled unustanud plätud koju, siis tasub peale trenni pigem kodus duši alla minna.

5) Ära karda riietusruumi – Kuigi spordiklubides võib levida palju pisikuid, siis ei tasu kõiki riietusruumis pakutavaid võimalusi karta, kui sa järgid eelnevat nelja põhimõtet. Ühiskasutuseks mõeldud föönid ja kapid on täiesti ohutud, kui spordiklubi järgib vajalikke hügieeninõudeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles