Kuidas saada sissekasvanud karvadest igaveseks lahti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sissekasvanud karvad on paljudele naistele nuhtluseks. Õnneks on võimalik neid teatud nippidega vältida ja vajadusel nende vastu võidelda.

Women’s Health Magazine toob välja nippe, kuidas sissekasvanud karvu ennetada ja ravida.

Sissekasvanud karvade vältimiseks:

  • Ära kanna kitsaid riideid – Kui sul esinevad sissekasvanud karvad väga tihti, siis tasub loobuda väga kitsastest riietest. Pingul riided põhjustavad hõõrdumist, mis avaldab survet karvanääpsudele, mille tulemusena karv ei kasva normaalselt ja kasvab sissepoole. Seega võivad sinu sissekasvanud karvade põhjustajaks olla kitsad teksad.
     
  • Raseeri duši all viimase asjana– Raseerimine võib nahka väga ärritada ning kahjustada karvanääpse, mis võib viia sissekasvanud karvadeni. Raseerimisega kaasnevate kahjustuste vältimiseks soovitatakse seda teha siis, kui oled mõned minutid juba duši all olnud. Karvad on siis pehmemad ning neid on kergem ja ohutum raseerida.
     
  • Kasuta niisutavat raseerimisvahendit – Karedad ja lokkis karvad kasvavad suurema tõenäosusega sisse, seega on bikiinipiirkond eriti ohus. Selle vältimiseks kasuta raseerimisel alati spetsiaalset raseerimisgeeli- või kreemi.
     
  • Koori oma nahka regulaarselt – Enne igat liiki karvade eemaldamist on koorimine suurepärane viis, mis aitab vältida sissekasvanud karvu. Mida rohkem on surnud naharakke, seda raskem on karvadel normaalselt kasvada. Koorimine eemaldab surnud naharakud ja võimaldab karvadel õigesti kasvada.

Sissekasvanud karvade raviks:

  • Ravi seda kui vistrikku – Sissekasvanud karvad on väga sarnased vistrikele, eriti kui need muutuvad põletikuliseks. Seega tasub neid ravida samamoodi – panna mitu korda päevas peale ravimit, mis sisaldab bensoüülperoksiidi või salitsüülhapet. See meetod koos igapäevase koorimisega on sageli piisav, et sissekasvanud karvast lahti saaks. Paistetus leeveneb ja karvadel on rohkem kasvuruumi.
     
  • Hoia peal sooja kompressi – Kui sul on sissekasvanud karv, siis soe kompress aitab seda pehmendada ning vähendab ärritust. Mitu korda päevas paar minutit sooja kompressi tehes hakkab punetus tasapisi kaduma.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles