17 head ilunippi, mida iga naine peaks teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Internetiavarustes leidub palju videoõpetusi ja blogisid, kus iluasjadega kursis olevad noored naised jagavad teistega oma näpunäiteid. Health.com kogus kokku kõige paremad ilunipid, mida eksperdid on jaganud ja mida iga naine peaks teadma.

Küüned

1. Videoblogi pidav Michelle Phanil on hea soovitus, kuidas küünelakki kiiresti kuivatada: «Kui sul pole parajasti käepärast laki kuivamist kiirendavaid tooteid, siis pista lakitud küüned korraks jääkülma vette. See aitab küünelakil kiiremini kuivada!»

2. Michelle Phan teab ka seda, mida teha, et küünelakk jääks veidike matt. «Kui ma valmistan suppi või keedan midagi, siis tõmban küüntele kaks kihti küünelakki peale. Kui lakk on veel märg, hoian käsi umbes kolm sekundit potist tuleva auru kohal. Käed on keevast veest umbes 12 sentimeetri kaugusel. Küünelakk muutub sel viisil kiiresti matiks.»

3. «Kui kasutan küünekleepse, katan need alati pealt läbipaistva lakiga. Sel viisil ei hakka kleepsude ääred lahti kooruma ja ilusad pildid püsivad kauem küüntel,» soovitab ilublogija Kathryn Romeyn.

4. «Ma armastan säravaid küünelakke, kuid neid on suhteliselt raske pärast küüntelt eemaldada. Küünelaki eemaldamiseks kasutan vildist pallikesi, nende abil saab sädeleva laki kergemini maha,» teab ilublogija Allison Kratzer.

Nägu

5. Elizabeth Dehn soovitab meigi värskendamiseks kasutada näoõli. «Pane põskedele paar tilka näoõli, et jumestuskreemi värskendada ja et põskedel oleks loomulikult särav jume,» ütles Dehn.

6. «Kui su silma- ja huulepliiatsid kipuvad pehmed olema, pane need enne teritamist umbes tunniks külmkappi,» soovitab ilublogija Christine Miekle.

7. «Ma keerutan puudripintslit kergelt ringe tehes alates põsesarnast kuni juusteni. Sel viisil jääb põskedele veatu ja kaunis välimus,» jagab Allison Kratzer.

8. Youtube'is videoblogi pidav Julie Gutierrez soovitab meiki eemaldada kookosõliga. «Kui ma olen vatipadjale oma tavapärast meigieemaldusvahendit kandnud, siis lisan sellele veidike ka kookosõli ning tupsutan oma silmi. See aitab meiki paremini eemaldada.»

9. Üks ilublogija ütles, et tema peseb oma nägu kohe pärast ärkamist külma veega. Külm vesi aitab kohe silmade paistetust vähendada. 

Juuksed

10. «Pärast seda, kui olen oma juukseid rätikuga kuivatanud, panen juustesse natuke palsamit, mida ei pea maha pesema ja rohkem ma juukseid ei puutu. Enamik loomulike lokkidega naisi teevad selle vea, et nad puudutavad oma juukseid kuivamise ajal liiga palju. See võib juustele häirivalt mõjuda ja juuksed kahuseks muuta,» sõnas ilublogija Alexandra Spunt.

11. «Mu juuksed lähevad üsna kiirelt sirgeks, seega ma otsin alati uusi võimalusi, kuidas lokke või laineid teha. Viimasel ajal olen pärast juuste pesemist pannud kiharatesse natuke juuksevahtu ja seejärel teinud juustest punupatsi. Kui ma paar tundi hiljem patsi lahti teen, siis on mu juuksed kenasti lainelised,» soovitab Aimee Blaut.

12. Ilublogija Lara Eurdolian soovitab kasutada kuivšampooni, mis imab endasse liigse rasu ja tõstab juukseid juurtest veidike kõrgemale.

13. Allison Kratzer soovitab neil, kes tahavad juustesse heledaid salke teha, lasta juuksuril teha mõned salgud peenemad ja mõned paksemad. Sel viisil jääb mulje, et juuksed on päikese käes kenasti pleekinud.

14. Michelle Phan soovitab juukseid rätiku asemel kuivatada pehme ja kulunud T-särgiga. Phani sõnul ei tohiks juukseid hõõruda, vaid neid peaks pigem patsutama, et juuksed kiiremini kuivaks. Hõõrumine või tirimine võib kiharaid lõhkuda.

Keha

15. Kui oled soetanud niisutava kreemi, mis on su näole siiski ei sobi, ära viska kreemi ära, vaid niisuta sellega oma jalgu. Kanna niisutavat kreemi õhtul kandadele ja hommikul on su jalad mõnusalt pehmed. 

16. Blogija Gala Darling ütles, et üks parimaid asju, mis tema on oma keha ja tervise jaoks teinud, on mahlapressi soetamine. «Ma kasutan seda kogu aeg. Teen mahla lehtkapsast, kurgist, sellerist, petersellist, rohelisest õunast ja sidrunist. Joo rohelisi jooke ja märkad peagi, kuidas su nägu lööb särama!» jagas Darling. 

17. «Enne hommikust dušši hõõrun oma keha õrnalt harjaga. Seda tehnika võtab aega vaid paar minutit, kuid see mõjub kehale värskendavalt ja parandab ka vereringet. Ma hoian vannitoas ka kehaõli pudelit. Kui olen pesemise lõpetanud, hõõrun kehaõli oma kätele ja jalgadele. Patsutan end rätikuga kuivaks ja olen valmis päeva alsutama imeliselt pehme nahaga,» ütles blogija Aleigh Acerni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles