Eripärane dieet: naine sööb kuu aega ainult loomatoitu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Loomapoe omanik on võtnud eesmärgiks süüa kuu aega ainult koertele, kassidele ja lindudele mõeldud toitu.

Dorothy Hunter, tuntud Ameerika loomapoe omanik, avastas loomatoidu siis, kui ta tundis tööl olles nälga ning tal polnud aega sööma minna. Ta proovis enda poes müüdavat kaupa ning oli heast maitsest ja tervislikest toitainetest üllatunud, kirjutab Women's Health Magazine. Seega kehtestas ta omale eesmärgi süüa kuu aega järjest ainult loomatoitu, et suurendada teadlikkust inimeste ja loomatoidu toitainete sisalduse kohta. Hunteri arvates peab loomadele mõeldud toit olema nii kvaliteetne, et seda võiksid ka inimesed süüa.

Toitumisspetsialiist arvab, et mõned loomadele mõeldud toidud on koostisainete poolest küll täisväärtuslikud, kuid siiski ei sobi need inimestele igapäevaseks tarbimiseks. Koertele, kassidele või lindudele mõeldud toidu söömine võib põhjustada toidumürgitust, sest inimese soolestik pole sellega kohastunud.

Nii inimestele kui ka loomadele on oluline süüa võimalikult täisväärtuslikku toitu, mis sisaldab võimalikult vähe ebatervislikke lisaaineid. Siiski peaksid inimesed sööma spetsiaalselt nende immuunsüteemile mõeldud toitu piisavate vitamiinide ja mineraalide kogusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles