Kolm suurimat viga, mida naised kontsakingi ostes teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kaua oled sina kandnud ühtesid ja samu kingi? Aastaid? Naised peaksid mõistma, et meie jalad on pidevas muutumises, sest me vananeme, võtame kaalus juurde või alla, jääme rasedaks ja liigume aktiivselt ringi, seega tasuks ka jalanõusid regulaarselt vahetada.

Female First toob esile kolm suurimat viga, mida naised kontsakingi soetades teevad.

Viga: ostad kingad, mis ei ole sulle hetkel parajad

Alati tuleks poes valida sellised kingad, mis on sulle parajad. Naised teevad sageli selle vea ja ostavad näiteks allahindluse ajal kingad, mis on neile veidike kitsad või väikesed, kuid nad on veendunud, et kingi saab suuremaks venitada. Üheksal juhul kümnest see nii ei lähe, vähemalt ei saa kingi nii palju venitada, et need jalas mugavad oleks. 

Osta pigem sellised kingad, milles on jalale natuke rohkem ruumi. Ära kunagi soeta kingi selle mõttega, et ehk lähevad need tulevikus sulle jalga. Pealegi tasuks silmas pidada, et paljudel inimestel on üks jalg teisest suurem, seega tuleks poes kingi proovida just eelkõige suuremasse jalga.

Viga: ostad kingi hommikul

Kingapoodi tasuks minna päeva lõpus, sest meie jalad lähevad päeva jooksul paiste. Õhtul kingi proovides saame paremini aru, kas antud kingadest võivad saada head jalavarjud või jäävad need kappi seisma, sest on ebamugavad. 

Viga: kannad kontsakingi liiga kaua

Jalgadele ei mõju hästi see, kui kannad kontsakingi liiga pika perioodi vältel. Kui kannad töö juures kontsakingi või lähed õhtul kõrgete kingadega välja, ürita kaasa võtta ka üks mugavam ja madalam kingapaar, et saaksid vahepeal jalanõusid vahetada. Sel viisil ei väsi jalad liigselt ära ja sul endal on ka mugavam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles