Meestele: mis võib raskendada erektsiooni saamist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Erektsiooni saamine ja hoidmine on mehe kehas üks keeruline protsess. Kui testosterooni tase on piisavalt kõrge, töötavad immuunsüsteem ja veresooned sünkroonis, et luua mehe jaoks rahuldust pakkuv seksuaalne kogemus. Ent osade meeste jaoks võib erektsiooni saamine olla hirmutav ülesanne. Näiteks ülekaalulisus ja suitsetamine võivad erektsiooni saamise väga keeruliseks muuta.

Millised faktorid võivad veel mõjutada mehe võimet erektsiooni saada ja seda hoida? Terviseportaal healthmeup.com toob mõned näited.

Iirimaa ja ameerika teadlased on kindlaks teinud, et pärast magusa söömist vallanduv insuliin võib mõjutada testosterooni toomist ja see mõjutab omakorda erektsiooni saamist.

Kui magad vähem kui viis tundi, siis oled hommikul ilmselt tusane ja väsinud, kuid meestel võib vähene ööuni mõjutada ka erektsiooni. Uni on hädavajalik normaalseks testosterooni tootmiseks.

Notre Dame'i ja Northwesterni ülikoolis tehtud uuring näitas, et meeste testosterooni tootmist võib mõjutada ka see, kui ruumis on väike imik.

Harvardi meditsiinikooli teadlased on avastanud, et kui rohkelt sojat süüa (mis on taimetoitlaste vaieldamatu lemmik), siis ka see võib nurjata erektsiooni saamise.

Testosterooni tootmiseks on tarvis ka D-vitamiini. Õnneks pole seda palju tarvis, ainuüksi 15 minutit paljaste käte ja jalgadega päikese käes olemisest piisab.

See võib spordifännidele üllatusena tulla, kuid üle 60 kilomeetri jooksmine ühes päevas võib testosterooni taset 17 protsenti vähendada. Liigne jooksmine segab aju ja hormoone tootvate näärmete suhtlust ning seetõttu ei tooda keha piisavalt testosterooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles