Seitse viisi, kuidas lõikelilli kauem säilitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõikelilled kipuvad kiirelt ära närtsima, kuid teatud nippidega saab neid vaasis hoida võimalikult kaua ilusa ja värskena.

Seitset nippi, kuidas lõikelilli vaasis paremini säilitada, vahendab Geniusbeauty.com:
 

1. Kasuta sooja vett – Pane lõikelilled sooja toatemperatuuril vette. Külm vesi imendub halvemini vartesse.

2. Lisa vette säilitusainet – Spetsiaalne säilitusaine lõikelillede jaoks pikendab nende eluiga. Neid müüakse lillepoodides. Ka kodus saab teha säilitusainet suhkru ja äädika abil. Suhkur annab lilledele elujõudu ja äädikas takistab bakterite kasvu. Liitri vee kohta on vaja kõigest paar tilka äädikat ja näpuotsa täis suhkrut.

3. Kasuta valgendajat – Valgendaja on antibakteriaalse toimega ja ennetab bakterite levikut. Lisa lilleveele veerand teelusikatäis vedelat valgendajat liitri vee kohta. Lilled püsivad tänu sellele kauem värskena.

4. Vaheta vett regulaarselt – Vaheta lilledel vett iga paari päeva tagant, sest varred toodavad aineid, mis põhjustavad bakterite kasvu ja närtsimist.

5. Lõika lillevarsi viltuselt – Viltused varreotsad võimaldavad lilledel paremini vett imendada.

6. Lilled vajavad ruumi – Liiga palju lilli ühes vaasis võib mõjuda neile hukatuslikult. Lilled vajavad hingamiseks ruumi ja õhk peab saama liikuda iga lille ümber.

7. Lõika lilli hommikul või õhtul – Kui sa kasvatad lilli oma aias ning saad neid ise lõigata, siis tee seda kindlal ajal, kas hommikul vara või õhtul hilja. Ära kunagi lõika lilli kuuma päikese käes – niimoodi need ei säili kaua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles