Kuus märki, et partner petab sind Facebookis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Truudusetust võib esineda mitmel erineval kujul, alates suhtevälisest seksist kuni salajase pangakontoni. Koos sotsiaalmeedia tõusuga on aga tekkinud täiesti uus moodus, kuidas partnerit petta - digitaalne flirtimine ja intiimsus, mis ületavad abielu või püsisuhte piire. 

Näost näkku flirtimine on sageli pealiskaudne ja ajutine, aga kui suhtlus liigub sotsiaalmeediasse, sõnumitesse ja e-kirjadesse, siis on partnerile 24/7 võimalik oma kiusatustele järgi anda ja teise inimesega emotsionaalset sidet suurendada. Psühholoogiaportaal Psychology Today toob välja kuus märki, mis viitavad sellele, et partneril võib Facebookis olla kõrvalsuhe.



Ta vajub sageli sõnumeid lugedes mõttesse ja keeldub sinuga jagamast, mida ta loeb.

Pidev nutitelefoni kasutamine võib armusuhtes lahkhelisid tekitada, sest üks partner tunneb end kõrvalejäetuna. Kui partner naerab oma sõnumeid lugedes või reageerib kuidagi teisiti, ent keeldub sinuga jagamast, mida ta loeb, siis võib teie vahele kerkida paks kivisein. Loomulikult ei saa me eeldada, et teine inimene jagab meiega kõike, mida ta internetis teeb, teatud piiride kehtestamine on normaalne ja privaatsusel on terves suhtes oluline roll. Aga kui mehe digitaalsed vestlused röövivad ta pidevalt sinu juurest eemale ja ta ei ürita teievahelist lõhet kuidagi väiksemaks teha, siis võib-olla keskendub ta juba millelegi uuele.



Ta saab igal ajal sõnumeid, kaasa arvatud öösel.

Kui kakskümmend aastat tagasi oleks juhtunud, et kolleeg helistab su mehele kell 11 õhtul, kui te üritate kahekesi lõõgastuda, siis ilmselt oleks see palju küsimusi tekitanud. Nutitelefonid on seda aga oluliselt muutnud ja hilisõhtul sõnumite saatmine on kujunenud täiesti tavaliseks tegevuseks. Üksik hiline sõnum mõnelt mehe sõbralt ei pruugi veel probleeme tekitada, aga kui mehe internetivestlused segavad igal õhtul teie ühist aega magamistoas, siis võib-olla tasuks sul veidike muret tunda.



Oled öösel ärgates näinud, et mees vaatab oma telefonis või arvutis Facebooki, kuid paneb nutiseadmed kiirelt sind märgates ära.

Kuna üha enam inimesi hoiab oma nutiseadmeid magades voodi lähedal (kuigi on kindlaks tehtud, et see häirib und), siis suureneb ka tõenäosus, et öösiti peetakse privaatseid vestlusi. Üks asi on see, kui mees niisama öösel Facebooki vaatab, aga kui ta üritab meeleheitlikult sinu eest varjata, mida ta telefonis või arvutis teeb, siis paneb see ju mõtlema, et mis toimub.



Ta üritab kiivalt oma telefoni või tahvelarvutit varjata.

Kui inimene üritab midagi varjata, siis seda on sageli tema käitumisest aru saada. Kui ta üritab sinu eest oma nutiseadmeid varjata ega luba sul neid kasutada, siis ilmselt on seal midagi, mida ta ei taha, et sinu silmad näeksid. Pane tähele, kas mees ärritub kergesti, kui küsid tema telefoni või muu sidevahendi kohta.



Märkad, et inimesed kommenteerivad mehe Facebooki seinal midagi või jagavad sisenalju, kuid sul pole aimugi, kes need inimesed on.

Paljud inimesed ei tea sedagi, kes kõik on nende Facebooki sõbralistis, rääkimata sellest, kes kuuluvad partneri sõprade hulka. Meil kõigil on kolleege, sõprade sõpru ja juhututtavaid, kes ei pruugi meile kohe meeldegi tulla. Aga kui keegi võõras on vallutanud su partneri Facebooki seina ja tundub, et nende vahel on lausa midagi intiimset, siis peaksid ehk asja lähemalt uurima. Eriti, kui partner keeldub sulle selgitamast, kellega on täpselt tegu.



Ta võtab kaitsepositsiooni, kui jutuks on see, kui sageli ta oma telefoni kasutab või süüdistab lausa sind, et sina käitud temaga halvasti.

Kui partner teeb midagi, mida ta teab, et ei peaks tegema, siis võib ta võtta kaitsepositsiooni või üritada meeleheitlikult end «puhtaks pesta». Võimalik, et ta ei taha üldse rääkida sellest, kui palju ta oma telefoni kasutab või hakkab hoopis sinu internetiharjumuste kallal nokkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles