Kuidas luksumisest lahti saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Diafragma spasmid on jube tüütud, sest mõnikord ei taha need kuidagi üle minna. Kui pikalt luksuda, leidub ikka keegi, kes soovitab mõnd nippi, mis peaks hädast välja aitama. 

Style Caster tegi kokkuvõtte eri nippidest, mille abil võib luksumisest lahti saada. Kui mõni soovitus tundubki meditsiinilisest seisukohast mõistlik, siis mõni teine on üsna tavatu. Häda ajab härja kaevu ja kui miski muu enam ei aita, võib ju ära proovida.

Joo vett hinge kinni hoides – efektiivne meetod luksumise vastu. Joo mitu lonksu külma vett ja hoia samal ajal hinge kinni.

Põleta tikku – on neid, kes väidavad, et luksumise lõpetab see, kui tikk kustu puhuda ja susata veeklaasi. Vesi tuleb seejärel ära juua.

Hinga sisse ja neela – hinga nii sügavasti sisse kui vähegi saad ja siis neela nii, et õhku välja ei pääseks. Kui enam neelata ei suuda, hinga tasapisi välja.

Kata kõrvad – torka näpud kõrvadesse ja joo klaas vett.

Hapukurgivedelik – rüüpa iga mõne sekundi järel pool teelusikatäit soolast kurgivedelikku, kuni luksumine jääb järele. Kui kurgivedelikku pole, söö soola.

Joo pea alaspidi – see nipp on kõige tuntum. Joo klaasitäis vett, nii et pea on alaspidi. Võid teha seda ettepoole kummardudes või voodil lebades, pea kuklas.

Söö suur amps maapähklivõid – võta suur suutäis maapähklivõid ja hoia seda mõned sekundid oma suus enne kui alla neelad.

Lusikatäis suhkrut – 70ndatel avastasid teadlased, et 19 patsienti 20nest sai luksumisest lahti tänu lusikatäiele suhkrule.

Näpista end – räägitakse, et luksumine pidavat taanduma, kui näpistada deltalihaseid katvat nahka.

Jäävesi – lihtne moodus luksumise lõpetamiseks on jäise vee joomine.

Tõmba keelest – see on ehk rohkem niisama jutt kui päris abinõu, aga mõned väidavad, et luksumistest saab lahti, kui õrnalt keeleotsast tõmmata. See stimuleerib uitnärvi ja leevendab diafragmaspasme.

Hinga paberkotti – hoia paberkotti oma suu ja nina kohal ning hinga rahulikult sisse ja välja. See rahustab närve ja lihasärritust, mis põhjustab luksumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles