Kuidas vältida migreeni loomulikul teel?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valu ei pea kannatama.
Valu ei pea kannatama. Foto: SCANPIX

Sagedased migreenihood võivad suurel määral inimeste elukvaliteeti vähendada. See võib kaasa tuua nägemishäireid, uimasust, oksendamist ja lihasvalu.

Empowher.com toob välja viis nippi, kuidas vältida migreeni loomulikul teel:
 

1) Loobu migreeni põhjustavatest asjadest – Levinud migreeni põhjustajad on punane vein, pähklid, šokolaad, gluteen, piimatooted, suhkruasendajad ja töödeldud liha. Proovi nendeks toitudest kaheksaks nädalaks loobuda ning jälgi, kas sinu peavalud vähenevad. Peale seda võid neid toite tasapisi oma menüüsse tagasi lisada, kuid tee seda mõõdukas koguses. Kui kannatad kroonilise migreeni all, siis katsu nendest toitudest täielikult loobuda.

2) Söö regulaarselt – Kui sa oled selgusele jõudnud, mis toidud soodustavad migreeni tekkimist, siis jälgi endiselt oma menüüd. Ära loobu vajalikest toidukordadest ja toitu võimalikult regulaarselt. Madal veresuhkru tase on sage peavalude põhjus, mis omakorda viib migreenihoogudeni.

3) Lõdvesta oma lihased – Inimestel koguneb kõige rohkem pinget tavaliselt kaela ja selga. Kui sa pidevalt kurnad ennast füüsiliselt, siis lihased lähevad pingesse ning selle tagajärjel võib tekkida peavalu ja migreen. Pööra tähelepanu oma rühile, istu korralikult laua taga ning lõdvesta regulaarselt oma lihaseid. Kasulikult võivad mõjuda massaaž, lõõgastav vann ja venitusharjutused.

4) Jälgi ilma – Paljudel tekib migreen pidevast ilmamuutusest. Seega muutliku ilmaga päeval hoia ennast eriti pingevabalt ning joo piisavalt vett.

5) Kasuta kuuma ja külma – Vereringe ergutamiseks pane oma jalad kuuma vette ning samal ajal kata oma kael ja otsaesine külma niiske lapiga. Kuuma ja külma koostoimel vereringe paraneb ja see aitab peavalu leevendada. Mõnedele inimestele meeldib minna ka kuuma vanni ning kaela ja otsaesise peale külma panna.


Migreenihood on väga ebameeldivad, aga neid soovitusi tasub proovida. Võimalik, et sinu peavalud vähenevad tänu nendele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles