Kümme nippi, kuidas kaalu langetada ilma dieedita

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed katsetavad kaalulangetamiseks palju erinevaid dieete. Kaalust alla võtta on võimalik ka palju lihtsamalt.

Geniusbeauty.com toob välja kümme nippi, kuidas kaalu langetada ja kaalust juurde võtmist pidurdada ilma dieedita:
 

1) Keskendu millelegi muule – Tegele söömise asemel ja näljatunde peletamiseks oma lemmiktegevustega. Uuringud on näidanud, et isegi telekamängude mängimine võib aidata kaasa kaalulangetamisele, sest see vähendab näljatunnet ning hoiab mõtted toidust eemal. Sa oled nii keskendunud, et ei teki kiusatust ajaviiteks süüa.

2) Hoia tervislikud toidud läheduses – Inimesed kipuvad tihti olema laisad, aga seda saab enda jaoks ära kasutada. Hoia enda läheduses tervislikke snäkke, nagu näiteks erinevaid puu- ja juurvilju. Küpsised ja muu ebatervislik pane kuhugi eemale, et sa peaksid nende kättesaamiseks vaeva nägema. Niimoodi tarbid sa rämpstoitu palju vähem.

3) Maga kauem – Kauem magamine võib üllataval kombel aidata kaalu langetada. Kui sa magad vähem kui viis tundi päevas, siis sul on 30 protsenti suurem tõenäosus kaalust juurde võtta. Teadlased on jõudnud järeldusele, et vähemalt seitse tundi päevas magamine aitab kaasa kaalu langemisele.

4) Söö korralikult laua taga – Söögi ajal teleka vaatamine või teiste inimestega rääkimine vähendab sinu keskendumist toidule. Sellest olenevalt tekib sul täiskõhutunne aeglasemalt ning sa sööd rohkem. Korralikult laua taga süües inimene keskendub rohkem toidule ning väldib ülesöömisega kaasnevat kaalutõusu.

5) Söö salatit viimasena – Salat sisaldab vähe kaloreid ning seda tasub süüa lõuna või õhtusöögi ajal viimasena. Seda süües tekib täiskõhutunne ning hoiab näljatunnet kauem eemal.

6) Lõõgastu – Mida vähem stressi sinu elus, seda vähem kilosid lisandub. Teadlased on seda korduvalt tõestanud.

7) Loobu magusatest gaseeritud jookidest – Erinevad limonaadid ja energiajoogid on suured kaloripommid. Uuringust selgus, et magustatud gaseeritud jookide regulaarsetel tarbijatel on palju suurem kehakaal kui nendel, kes seda ei tee. Kümme aastat iga päev limonaadi juues suureneb sinu vööümbermõõt lausa 70 protsenti!

8) Muuda vesi oma lemmikjoogiks – Vesi ei sisalda kaloreid ja ükskõik kui palju sa seda ka jooks, sa ei võta kaalust juurde. See on kõige tõhusam jook kaalulangetamiseks.

9) Söö vähem jogurteid – Jogurtid on teatud määral kasulikud tooted, kuid need sisaldavad palju kaloreid. Jäta need endiselt oma menüüsse, kuid ära söö neid rohkem kui kord päevas.

10) Vali alkoholi ja magustoidu vahel – Kui sa jood õhtusöögi ajal mitu klaasi veini ning sööd lisaks ka magustoitu, siis su keha saab väga palju kaloreid. Kaalulangetamiseks vali alkoholi ja magustoidu vahel, koos ei ole neid otstarbekas võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles