Märt Agu suhtub tantsu matemaatiku täpsusega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Agu
Märt Agu Foto: Liis Treimann

Koreograaf Märt Agu (34) rääkis ajakirjale Naised oma suhtumisest tantsu ja ellu.

Märt Agu võib pidada Eesti kõige tuntuimaks tantsupedagoogiks ja kõige kogenumaks tantsujuhiks läbi aegade. Väliselt võib ta tunduda väga emotsionaalne ja tunnetele alluv inimene, kuid tegelikult on temas peidus ka kirg matemaatika vastu.

Märdi meelest pole tantsuline liikumine midagi muud kui puhas matemaatika. Sellele puhub hinge aga sisse tantsijate sisemine emotsioon. «Tantsu tuleb näha suures plaanis. Taktid jooksevad üks, kaks, üks, kaks – rütm ei kustu mitte kunagi. Rütmi ja liikumist sidudes sünnib tants,» kirjeldab ta.

Märt Agu on tantsupidudel kõik ametid läbi teinud ning tema kogemus on noore mehe kohta märkimisväärne. Ta on olnud tantsupeol nii lavapoiss, maskott, tantsija, esitantsija, assistent, liigijuht, üldjuht, pealavastaja kui ka õpetaja. Märt teab, et tantsupidu ei tohi kunagi ebaõnnestuda ning näeb selle edu nimel alati palju vaeva. «Loodan, et tantsu- ja laulupeo traditsioon püsib,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles