Üheksa levinud müüti petmise kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhte kõige suuremaks proovikiviks võib olla see, kui ühel partneritest on kõrvalsuhe. Levinud on aga endiselt valearusaamad petmise kohta, mis ei vasta tõele.

Askmen.com toob välja üheksa levinud müüti petmise kohta:
 

1) Kui partneril on kõrvalsuhe, siis paar ei saa enam kunagi õnnelik olla - Petmised on küll valusad kogemused, kuid siiski saab osa paare peale seda jälle õnnelikuks. Nendest juhtumitest aga tavaliselt ei räägita. Paarid on võimelised oma suhte uuesti üles ehitama ning paljud väidavad, et nende suhe on peale seda tugevam kui kunagi varem. Selline vahejuhtum võimaldab partnerite vahel põhjalikult enda probleemid läbi arutada ja selgitada, mis üldse petmist põhjustas. Tõde ja üksteisega aus olemine võib aidata suhet taastada.

2)Truudusetus ei ole kunagi seksi pärast - seda põhjustavad teised probleemid suhtes- Kuigi enamiku petmistega kaasneb ka emotsionaalne side, ei ole see alati nii. Osa truudusetuse juhtumeid ongi seotud ainult seksiga ja nende taga ei ole mitte midagi enamat.

3) Ilma seksita ei ole petmist - Osa kõrvalsuhteid toimivad täiesti ilma seksita. Kui partner saadab terve öö oma vana kallimaga sõnumeid ning räägib talle väga isiklikke asju, kas see on petmine? Inimene, kes seda teeb, ei pruugi selles petmist näha, aga tema partner kindlasti peab seda truudusetuseks. Kui sul tekib teise mehe või naisega emotsionaalne suhe, kellega sa võid kunagi ka magada, siis see on petmine.

4) Petmised põhinevad seksuaalsel külgetõmbel - Paljude afääride aluseks on seks, kuid tihti viib selleni emotsionaalne side. Teise mehe või naisega suur emotsionaalne lähedus viib tihti ka seksini.

5)Kõrvalsuheteni viivad probleemid suhtes - Tõde on see, et peaaegu igas suhtes või abielus on probleeme. Petmine ei tule selle pärast, et suhtes on midagi valesti - see tuleneb sellest, et partnerid ei oska üheskoos oma probleeme lahendada. Probleemid suhtes ei õigusta petmist, sest alati on võimalik neid lahendada.

6) Kui üks kord pettis, siis petab ka uuesti - Muidugi on selliseid väga vastikuid inimesi, kes lihtsalt murravadki südameid. Kuid paljud kõrvalsuhted on ühekordne nähtus. Petmisel on kaks varianti: kas peale seda suhe laguneb või partnerid tegelevad oma probleemidega ning see paraneb. Kui suhtes lahendatakse kõik probleemid ära ja ollakse üksteisega ausad, siis ei pruugi partner enam uuesti petta.

7) Peale truudusetust jäta oma suhtega hüvasti - Alati ei pea seda tegema. Uuringu järgi üle poole abieludest elab petmise üle. Kuigi suhtes võib esineda peale seda teist laadi probleeme, võib aja möödudes usaldus taastuda. Kõige levinum abielude lagunemise põhjus on üksteisest lahku kasvamine ja ebapiisav suhtlus partnerite vahel.

8) Kõrvalsuhetesse astutakse palju nooremate ja ilusamate inimestega - See üldistus ei pea paika. Inimesed astuvad kõrvalsuhetesse väga erineva vanuse ja välimusega inimestega.

9) Petjad otsivad endale ise kõrvalsuhet - Enamik kõrvalsuhetest juhtub nendega, kes seda otseselt ei otsi. See vastab tõele eriti siis, kui inimene on petnud ainult ühe inimesega. Kõrvalsuhted algavad tavaliselt siis, kui sul tekib kellegagi väga lähedane suhtlus, näiteks kolleegiga, kellega suhtled iga päev. Sellest võib välja kujuneda lähedane emotsionaalne side, mis viib petmiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles