Lugeja küsib: kui palju juukseid tohib pead pestes ära tulla?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Pärast duši all käimist ummistavad minu juuksed äravooluauku. Kas ma peaksin muretsema, et mul tuleb pead pestes liiga palju juukseid lahti?» uurib lugeja portaalis You Beauty.

Vastab Wake Forest Babtist Health dermatoloogia õppetooli juhataja doktor Amy McMichael

See on täiesti normaalne ja tõenäoliselt pole sul muretsemiseks põhjust. Juuksekasvul on ka puhkefaas, mil juuksed kasvavad aeglasemalt. Kõigil tuleb peast umbes 50-100 juuksekarva päevas, täpsemalt sõltub see geenidest. Siis, kui pesed šampooniga pead, tuleb kindlasti rohkemgi juukseid lahti.

Kui sul on ülisirged juuksed, siis võid leida lahti tulnud juuksekarvu oma riietelt, juukseharjalt ja põrandatelt. Ülejäänud eemalduvadki siis, kui pead pesed. Lokkide puhul võivad aga lahti tulnud karvad teiste külge kinni jääda ja kui kord pead pesta, võibki duši äravoolu sattuda palju rohkem kui sada juuksekarva korraga. Kui su juuksed on veel paksud ja pikad, võib see tunduda kohutav.

Kui kardad, et juuste väljalangemise taga võib olla mõni tervisehäda, siis pole tegelikult äravoolu kogunenud juuksekarvad kõige parem näitaja – olulisem on märgata, kas neid langeb ühel hetkel välja oluliselt rohkem kui varem. Kui juukseid langeb peast väga palju või isegi salkudena, hobusesaba tundub varasemast palju väiksem või läbi juuste on näha peanahka, peaksid pöörduma arsti poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles