Perekonnaseisuameti juhataja: noored mehed väldivad abieluga kaasnevat vastutust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Perekonnaseisuameti juhataja arvates ei soovi noored eesti mehed ennast abieluga siduda, sest nad ei taha võtta vastutust ning hiilivad pere loomisega kaasnevatest kohustustest kõrvale.

Kuigi abiellumine pole praegu moes, sest noored kipuvad niisama koos elama, on Tallinna õnnepalees suvi siiski kibekiire aeg, kirjutab ajaleht Pealinn. «Suvi on olnud traditsiooniliselt pulmade kõrghooaeg,» ütles Tallinna perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask. «Nii on ka tänavu, ilm ei loe siin midagi.»

Samas nendib Kask, et üldiselt eestlased eriti innukalt siiski abielluma ei kipu. «Abielude sõlmimine on viimastel aastatel püsinud enam-vähem samal tasemel,» ütles Kask, lisades, et ta ei oska öelda, miks paarid sageli loobuvad oma kooselu abieluks vormistamast. Noored võivad vältida abiellumist, sest neil on kartus ühendada teise poolega oma vara, kuigi saab sõlmida ka abieluvara lepingu.

«Noored mehed ei taha võtta mitte mingisugust vastutust, mis abiellu astumine endaga kaasa toob,» tõdes Tallinna perekonnaseisuameti juhataja. Seda tõendab ka lahutuste endiselt kõrge arv «Kui tüdinetakse, siis minnakse lihtsalt ära, hoolimata lastestki.Selge see, et niimoodi jääb teine pool kannatama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles