Neli lõõgastumisviga, mida sa tõenäoliselt teed

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimesed ei suuda tihti korralikult välja puhata igapäevaste segavate harjumuste tõttu. Nendest loobudes on sul suure tõenäosusega võimalik palju paremini lõõgastuda.

Me oleme kõik olnud olukorras, kus peale pikka tööpäeva tuleme koju ning hakkame tegema midagi toredat, kuid lõõgastustunnet ei teki. Me ei suuda oma aju välja lülitada ja peagi peame jälle kohustustega tegelema hakkama.

The Huffington Post toob välja neli levinud viga, mida sa võid lõõgastumisel teha:
 

1) Sa oled endiselt oma telefonis – Facebooki ajajoon, Twitter, Instagrami uuendused…pole ime, et inimesed ei suuda korralikult lõõgastuda. Kui sa tahad vahelduseks aja maha võtta, siis tasub oma nutitelefon välja lülitada. Uuringute järgi kontrollime me oma telefoni keskmiselt iga uue minuti tagant. On tõestatud, et tehnikaseadmed takistavad meid korralikult puhkamast. Kui sa tahad tõeliselt lõõgastuda, siis tasub alustada oma nutitelefoni väljalülitamisest.

2) Sa ei naudi vaikust – Millal sa viimati istusid täielikus vaikuses? Oleme harjunud pidevalt erinevate taustahelidega – inimeste suminast tänaval koduse telekamürani. Nende asemel vahelduseks vaikuses olla mõjub meie vaimule väga rahustavalt. Vaikus on teadaolevalt väga tervendava toimega ning see võib suurendada võimet keskenduda ja arendada loomingulisust.

 3) Sa loed raamatut tahvelarvuti pealt – Tänapäeval on aina rohkem levinud raamatute lugemine kas tahvelarvutist, e-lugerist või nutitelefonist. Seda ei ole aga mõistlik teha. Uuringud on näidanud, et ekraanidelt tulev kumav valgus kahjustab meie silmi ja häirib keha võimet lõõgastuda. Kui ka sina oled harjunud nii tegema, siis järgmine kord vaheta nutiseade vana hea paberköites raamatu vastu välja. Niiviisi on sul võimalik paremini puhata.

4) Sa mõtled liiga palju lõõgastumisest – Stressi ja ärevusega on levinud asjaolu, et mida rohkem sa millestki mõtled, seda rohkem närvi sa lähed. See võib tunduda ebaloomulik, kuid sama toimub ka lõõgastumisega. Mida rohkem sa sunnid ennast olema rahulik, seda vähem sa suudad lõõgastuda. Selle asemel keskendu positiivsetele mõtetele, mis ei pea üldse puhkamisega seotud olema. Headest asjadest mõtlemine vähendab stressi ning aitab keskenduda rõõmsatele asjadele elus, mis omakorda tekitavad lõõgastustunnet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles