Miks tõmbab tüdrukuid hobuste poole?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljude neiude lemmikloomad on hobused. Teismelised tüdrukud kleebivad oma toaseintele hobuste pilte ja ka ratsakoolide treeningrühmad koosnevad peamiselt tüdrukutest. Psühholoog Inge tael põhjendab Anne&Stiili juulinumbris, miks see nii on.

Taeli sõnul võib tüdrukute tõmme loomade poole olla seotud hoolitsusvajadusega, mis on neil algusest peale suurem. «Teiseks võib suhe lemmikloomaga korvata lähedase inimsuhte soojusepuudujääki, mida tänapäeval on suhtlusvõrkudes siplemise tõttu üha enam. Loom ei ole kriitiline ega hülga sind ka siis, kui oled tema suhtes tähelepanematu või ülekohtune – suhe temaga on tingimusteta ja palju turvalisem kui teise inimesega,» pakkus ta välja.

Psühholoogi selgitusel annab hobuse seljas istumine tõelise vabaduse ja võimu tunde, sest hobune on intelligentne, tugev ja jõuline loom, kes laseb end juhtida, aga juhib ka ise.

«Hobused ja suured koerad aitavad ka tasakaalustada omaniku sisemist nõrkust. Tean emotsionaalsete probleemidega tüdrukuid, kellel on suur tõmme hobuste poole,» rääkis Tael. «Hobused on head teraapilised loomad. Hobune või suur koer justkui laenab perenaisele oma jõudu ja enesekindlust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles