Eestimaalased lähevad reisile üha enam järelmaksu eest

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti reisifirmade edastusel on järelmaksuga reisi soetamine kasvav trend.

Eestimaalased on hakanud viimase kümnendi jooksul üha rohkem reisima ning kaugemate sihtkohtade vastu huvi tundma. See omakorda tähendab kas head planeerimist ette või siis reisilaenu kasuks otsustamist.

TEZ Touri turundus- ja kommunikatsioonijuht Svetlana Vertjanova sõnul kasvab järelmaksuga ostetud reiside arv iga aastaga. «See on hea viis tasuda puhkusereisi eest neil, kel on raske käia välja korraga kogu summa.»

Baltic Toursi tootearenduse juhi Maris Kalda edastusel ostetakse järelmaksuga kallimaid ja eksootilisimaid paketireise, mille hinnad algavad paarist tuhandest eurost. «Põhjuseks on see, et lennupiletid tuleb pärast broneerimist kohe välja osta ning kui minnakse pere või suurema seltskonnaga, siis on kohene väljaminek päris kopsakas,» selgitas Kalda.

Trend selliselt reisile minna on Kalda hinnangul pigem kasvu näitav. «Pigem näen järelmaksu osas kasvavat trendi, kuna eestlane soovib järjest enam avastada eksootilisi paiku ning kogeda lisaks rannal peesitamisele ka kohalikku elu ja kohapeal ringi sõita.»

Estravelist järelmaksuga ostetud reiside osakaal on umbkaudu 5 protsenti. Reisifirma turundus- ja kommunikatsioonidirektori Janika Ritsoni hinnangul võib eeldada selle osakaalu kasvamist.

«Järelmaks sobib inimesele, kes ei soovi kogu reisieelarvet ühe korraga välja käia - järelmaksu taotluse saab varem ära teha ja kui leping olemas, siis saab järelmaksu kasutada just siis, kui sobiv reisipakkumine müüki tuleb. Järelmaksu võib soovi korral ka kasutamata jätta, mingeid kohustusi sellega ei kaasne,» märkis Ritson.

Hea lugeja, jaga kommentaariumis oma kogemusi võetud reisilaenuga - kas tasus ära?

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles