Millal on mõistlik tunda armukadedust?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keegi ei taha tunduda liigselt ahistava ja kontrolliva tüdruksõbrana, kuid mõnikord on normaalne tunda armukadedust. Armukadedus võib viidata ka suhtes olevatele probleemidele.

Armukadedust peetakse pigem negatiivseks emotsiooniks, sest tekitab teises inimeses ahistustunnet. Siiski on olukordi, kus on täiesti mõistetav, et sa ennast nii tunned. Women’s Health Magazine toob välja neli situatsiooni, kus armukadedus on põhjendatud ning mis võivad viidata probleemidele suhtes:

  • Ta küsib alati nõu oma emalt või parimalt sõbrannalt ning võtab seda arvesse

Kui mees kuulab kõikide naiste peale sinu nõu, siis on loomulik tunda, et ta väärtustab teiste inimeste arvamust rohkem kui sinu oma. Järgmine kord kui see juhtub, ütle kui ärritavalt ja halvasti see sulle mõjub. Ta ei pruugi isegi aru saada, et ta niimoodi teeb. Paarina on oluline tunda ennast tiimina. Ütle talle, et sa oled avatud tema ema või teiste lähedaste soovitustele, aga et sa tahaksid samuti tähtsate otsuste tegemistest osa saada.

  • Ta veedab rohkem õhtuid oma sõpradega kui sinuga

Tervisliku koguse aja lahusveetmine mõjub suhtele hästi. Kuid kui mees pidevalt tühistab sinuga tehtud plaane oma sõprade pärast, siis on sul põhjust olla armukade. Sulle võib tunduda, et sa ei ole tema esmane prioriteet ning et ta tunneb ennast oma sõpradega lähedasemalt kui sinuga. Kui sa palud, et ta veedaks vähem aega oma sõpradega ja rohkem sinuga, siis võid sa tunduda talle ebakindla ja ahistavana. Selle pärast pead sa selle teema püstitama õigel ajal, kui te saate üksi olla ning teil on vaba aega. Veendu, et ta teab, et sa usaldad teda – sa lihtsalt tahaksid rohkem koos aega veeta. Mõelge koos välja, kuidas saaksite rohkem koos aega veeta, nii kahekesi kui ka sõprade seltsis. Kumbki teist ei tohiks tunda, et te peate valima sõprade või partneri vahel.

  • Ta tähistab oma tööalaseid saavutusi oma naiskolleegiga sinu asemel

Kõik kes veedavad palju aega tööl teavad, et tihti võid muutuda vastassoost kolleegiga ametialaselt lähedaseks. Enamasti on need suhted süütud, kuid kui ta tähistab oma tööalaseid saavutusi naiskolleegiga sinu asemel, siis võid sa tunda ennast väljajäetuna ja armukadedana. Kui mehe ja selle naiskolleegi vahel pole midagi romantilist, siis tal on ilmselt sinu tundeid raske mõista. Selle juhtumi puhul on oluline paluda tal ennast sinu asemele panna. Väldi süüdistamist ning selgita talle rahulikult, miks sa tunned ennast armukadedana ja et sa tahaksid ise temaga tema eesmärkide täitmist tähistada.

  • Ta räägib pidevalt teistest kuumadest naistest

Raske on mitte tunda ennast armukadedana kui su mees räägib pidevalt näiteks seksikatest kuulsustest. Kui need kommentaarid hakkavad sind häirima, siis ütle, et kuigi see on vaid süütu fantaasia, ei meeldi see sulle. Ka temale ei meeldiks, kui sina tooksid pidevalt esile teiste meeste häid omadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles