Seitse lihtsat viisi, kuidas kellegi päev paremaks muuta

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõigil meil on päevi, kus asjad ei suju nii nagu peaks. Sellistel hetkedel kulub ümbritsevate inimeste lahkus kõige rohkem ära ja väikeste tegudega võib igapäevaellu palju rohkem positiivsust luua.

Huffingtonpost.com toob välja seitse lihtsat viisi, kuidas teiste inimeste tuju palju paremaks muuta:

  • Naerata – See võib kõlada rumalalt ja lihtsameelselt,  kuid naeratamine toob kaasa väga palju kasu. Võõrastele naeratamine suurendab uuringute järgi rahva kokkukuuluvustunnet ja muudab ka sind ennast rõõmsamaks.
     
  • Kirjuta kiri – Väike kiri kellelegi ütlemiseks, kui väga sa teda hindad, võib muuta ka kõige hallima päeva paremaks. Sellised väikesed meeldetuletused süvendavad positiivseid mõtteid ja teevad meid üleüldiselt õnnelikumaks. Lisaks on hea teisel inimesel teada, et keegi mõtleb temast.
     
  • Kingi lilli – Armsad žestid, nagu kellelegi lillede kinkimine, võib olla tõhus vahend halva tuju peletamiseks. Lisaväärtuse annab  kellelegi tööle laua peale lillede jätmine – uuringute järgi muudab ilus töökeskkond töötajad produktiivsemaks ja õnnelikumaks.
     
  • Tee kompliment – See on tõenäoliselt kõige lihtsam ja tõhusam viis kellegi enesetunde parandamiseks. Komplimendi tegija saab sama palju kasu kui komplimendi saaja. Uuringute kohaselt komplimentide tegemine muudab inimesi sama palju õnnelikumaks kui teiste aitamine.
     
  • Kallista kedagi – Kui sinu tuttaval on raske päev, võib üks embus seda tunduvalt paremaks muuta. Kallistused suurendavad õnnehormoonina tuntud oksütotsiini sisaldust kehas, mis tekitab lähedustunnet ja teeb seest soojaks.
     
  • Hoia ust lahti – Sa ei tea kunagi, milline päev teisel inimesel hetkel on. Lifti- või kontoriukse lahtihoidmine võib olla väike žest, mis toob naeratuse kellegi näole. Lisaks tõestab see, et elementaarne viisakus ei ole tänapäeval veel kadunud.
     
  • Tee välja – Uuringud on näidanud, et altruism mõjub hästi nii õnnetundele kui ka tervisele. Heategevuslikelt üritustelt osavõtmine või kellelegi kohvi väljategemine on selleks hea võimalus. Tee midagi teiste heaks ilma kasu vastu ootamata ning sa tunned ennast suurepäraselt.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles