Kas kohvisõltuvus on pärilik?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sa ei suuda oma päeva ilma kohvitassita alustada? Tuleb välja, et selles võivad süüdi olla su vanemad, sest kohvisõltuvus võib olla geneetiliselt päritav.

Trieste ülikooli ja Burlo Garofolo instituudi teadlased uurisid geene, et kindlaks teha, millised neist vastutavad toidueelistuste eest, kirjutab Good Housekeeping.

Teadlased kasutasid eelnevaid uuringuid, et kindlaks teha need geenid, mis on seotud toidueelistustega. Tuvastati 17 geeni, mis on otseselt seotud toidueelistustega.

Uuringus osalejatelt küsiti seejärel, kuidas neile maitsevad 42 erinevat toiduainet, nt kohv, brokoli, peekon, jäätis, artišokk, tume šokolaad, sinihallitusjuust, maks, õli või või saia peal, apelsinimahl, maitsestamata jogurt, valge vein ja seened.

Selgus, et geenid tõepoolest määravad, mida me süüa eelistame ja mida mitte, seega järgmine kord, kui haarad kohvitassi, siis tea, et kohviarmastus on päritud vanematelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles