Viis trikki, mille abil kestavad maniküür ja pediküür oluliselt kauem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Käes on aeg, kui naised pööravad käte ja jalgade hoolitsemisele tavapärasest rohkem tähelepanu. Mis võiks olla veel masendavam kui see, et pärast hoolikalt viimistletud maniküüri või pediküüri on juba järgmisel päeval mõnelt küünelt lakk maha koorunud?

Eksperdid jagavad portaalis Women’s Health häid nõuandeid, kuidas hoolitseda, et sõrmed ja varbad püsiksid pikemalt kaunid.

Enne lakkimist ei tohiks küüsi vees leotada. Oleme harjunud, et kodus pediküüri või maniküüri tehes laseme küüntel veidi vees liguneda, et need muutuksid pehmemaks ja neid oleks hõlpsam puhastada. Leotamine paisutab küüneplaati ja pärast tõmbub see kuivades tavasuurusesse tagasi. Kui lakid küüsi enne, kui need on kuivanud, ei jää lakk korrektselt kinni. Samal põhjusel ei tohiks vahetult enne küünte lakkimist pesta käsi seebiga või käsi kreemitada. Enne lakkimist võiks küüneplaadi atsetooniga üle tõmmata, et eemaldada sellelt rasu, tolmu ja muid jääke, mis võivad laki kinnitumist takistada.

Lisa hiljem küüntele üks kiht pealislakki. Selleks, et maniküür ja pediküür kestaksid kauem, on vaja esmaklassilist pealislakki, mis tuleks küüntele kanda umbes kolm päeva pärast lakkimist. Maniküür kestab veel kauem, kui lakkides katta hoolikalt ka küünte tipud.

Pärast maniküüri kaitse oma käsi. Aiatöid tehes või nõusid pestes kanna kindaid, et küünelakk ei hakkaks murenema. Kindad ei lase ka küünenahal liigselt kuivada, mis paratamatult juhtub, kui käed saavad niiskust.

Kasuta küüneõli igal õhtul. Kui tahad ilusaid küüsi, siis tee endale harjumuseks, et kannad igal õhtul küüneümbrusele nahale õli. Õli kasutamine aitab ennetada naharibade eraldumist küünte kõrvalt ja küünenahandi kuivamist, mis põhjustab laki murenemist ja maha koorumist.

Niisuta oma varbaid. Suvel kantakse palju lahtiseid jalanõusid. Seetõttu määrduvad ja kuivavad jalad kiiresti ning pediküür võib nurjuda juba nädalaga. Kauakestva pediküüri saladus on igapäevane niisutamine. Pärast jalgade pesemist kreemita neid, et niiskus koheselt nahka lukustuks.

Lisaks tasub teada, et kõige parem on niisutada jalgu soojendatud kreemiga. See võtab küll aega, aga tulemus on seda väärt. Võta silma järgi umbes kolm teelusikatäit ihupiima, kehakreemi või kehavõid ja pane see suletud klaasanumaga kümneks sekundiks mikrolaineahju. Kuna see jahtub väga kiiresti, pead tegutsema ruttu. Soe kreem mõjub nahale veelgi paremini ja turgutab jalgu päeva jooksul saadud kahjustustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles