Meestele: mida peaks enne naisega seksimist teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeval on naiste kehad ülepaljastatud, kuid endiselt valesti mõistetud. Selle tõttu ei pruugi naised alati saada seksist meestega võrdväärset naudingut. 

Huffingtonpost.com toob välja asjaolud, mida mehed peaksid enne seksuaalvahekorda astumist kindlasti arvesse võtma:

  • Naise arvamus oma kehast võib otseselt mõjutada seksi nautimist

Suhtumine oma kehasse võib suurel määral mõjutada naiste seksielu. Positiivset arvamust oma kehast seostatakse rahuldustpakkuva seksieluga ning vastupidi. Uuringu järgi võib negatiivne suhtumine oma kehasse naised muuta seksi ajal häirituks ja häbelikuks, mis omakorda vähendab naudingut. Oluline on mõista, et kui sina pead tema keha atraktiivseks, ei pruugi naine siiski endaga rahul olla ja end hästi tunda.

  • Ühiskond väärtustab mehe naudingut rohkem kui naiste naudingut

Uuringud on näidanud, et naistel on väiksem tõenäosus seksi nautida kui meestel. Noortel naistel on orgasmi saamise tõenäosus seksi ajal poole väiksem kui noortel mehel. See võib tuleneda ühiskonna poolt kehtestatud tavast keskenduda seksiaktidele, mis on kõige nauditavamad meestele, näiteks vaginaalne vahekord. Kui vaginaalsest vahekorrast õnnestub ainult 8 protsendil naistest orgasmini jõuda, siis kõikidel meestel õnnestub see peaaegu alati. Lisaks näitavad teised uuringud, et nooremad naised keskenduvad meeste vajaduste rahuldamisele rohkem kui enda omadele.

  • Mida rohkem mees keskendub oma partneri vajadustele, seda suurema tõenäosusega naine naudib seksi

«Orgasmi lõhe» sugude vahel on eriti ilmne esimese seksuaalvahekorra ajal. Tavaliselt näevad mehed vähem vaeva naise rahuldamisega kui tegemist on esimese korraga. Mida rohkem mees on suhtele pühendunud, seda enam keskendub ta seksi ajal naise naudingule ning orgasmi tõenäosus suureneb.

  • Naine ei pruugi seksi nautida, isegi kui ta ei väljenda oma soove

2012. aasta uuringus selgus, et mõned naised ei tea, kas oma seksuaalsetest ihadest rääkimine on aktsepteeritav. Nende  meelest on seksi ajal ebamugav ja piinlik meest suunata või oma soove väljendada. Naised võivad ka karta, et mehed peavad neid seda tehes liiga kogenuks ja see ei pruugi neile meeldida. Kui sulle tundub, et tema on üks nendest, siis tasub teda ise ennast avama julgustada ja küsida, mis talle meeldib.

  • Naised suudavad seksi nautida sama palju kui mehed

Levinud on arvamus, et naised otsivad tõelisest suhtest eelkõige emotsionaalset lähedust ning füüsiline nauding on teisejärguline. Tegelikkuses hindavad naised tavaliselt seksi sama palju kui mehed. Eeldused on, et neil ei teki selle pärast häbitunnet ja nende seksuaalpartner on kogenud ning muudab vahekorra nauditavaks.

  • Keskmisel naisel läheb eelmängu ja vaginaalse vahekorra ajal 10-20 minutit aega orgasmini jõudmiseks

Meestel kulub selleks aga keskmiselt kõigest 7-14 minutit. Lisaks ei saa enamik naisi orgasmi tavalisest vaginaalsest seksist – mitmetel naistel läheb selleks vaja erinevaid seksuaalakte. Seega on oluline temalt küsida, mida ta nauditavaks peab.

  • Ära arva, et see oli aja raiskamine, kui ta ei jõua orgasmini

Mõnikord võib orgasmi saamise eesmärk seksinaudingut hoopiski vähendada. Paljudel naistel tekib «kohustus» koos oma partneriga orgasmini jõuda, mis muudab seksist mõnu tundmise raskemaks. Seega ära looda, et naine saaks iga kord orgasmi. Vastupidiselt üldlevinud arvamusele, ei pruugi orgasmi saamine olla iga inimese jaoks peamine seksi rahulolu mõõdik. Jällegi on suhtlus võti selle teadasaamiseks. Orgasmi tähtsus ja naise võime regulaarselt neid saada erineb individuaalselt.

  • Kui sa tunned, et su puudutamine ei eruta teda, siis sa ei pruugi lihtsalt teha seda õigest kohast

Naiste erogeensed piirkonnad võivad jääda väga erinevatesse piirkondadesse – huultest varbaotsteni välja. Mõnedele meeldivad puudutused kehaosadele, mille suhtes nad enesekindlad on. Tasub võtta aega naiste eelistuste tundmaõppimiseks ja neid teadmisi edaspidi rakendada.

  • Mõnede naiste jaoks ei pruugi seks kunagi hea olla

Lihtsad põhjused seksist vältimiseks nagu «Ma olen väsinud» või «Ma ei tunne ennast hästi» võivad viidata hoopis tõsisematele probleemidele. Mõnede naiste valu või ebamugavus seksi ajal võib olla vaginaalse vahekorra eelistamise tulemus teistele seksiaktidele. Osadel võib see aga seotud olla tervisliku seisundiga, mis teeb seksi nautimise keeruliseks. Uuringute järgi ligi pooled naised kannatavad teatud liiki seksuaalhäirete all – valust vahekorra ajal pidevalt madala libiidoni. Sel juhul ei tohi seda isiklikult võtta ning peab olema oma partneri suhtes mõistev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles