Kuus põhjust, miks võiks rohkem kallistada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kellele ei meeldiks kallistada? Naiste jaoks pole midagi mõnusamat, kui kallima kaisus olles head filmi vaadata. Lisaks sellele, et kaisutamine hoiab soojas ja tekitab hea tunde, on veel mitmeid põhjuseid, miks tasuks rohkem kallistada.

1. Teievaheline side muutub tugevamaks. Mida lähemal sina ja partner teineteisele magate, seda õnnelikumad te tõenäoliselt oma suhtes olete, kirjutab Women's Health Magazine.

2. Te olete õnnelikumad. Suur aitäh, dopamiin ja serotoniin! Teise inimese puudutamine vallandab neid mõlemaid hormoone ning nii dopamiin kui ka serotoniin parandavad tuju ning vähendavad depressiooni.

3. See vähendab stressi. Hetkel, mis saavutad partneriga nahk naha vastu kontakti, annab aju neerupealsetele nääretele märku, et kortisooli tootmine tuleb peatada. See vähendab ärevust ja stressi.

4. Te magate paremini. Mida vähem ärevust sa tunned, seda rohkem oled sa võimeline lõõgastuma ja magad paremini.

5. See muudab immuunsüsteemi tugevamaks. Kallistamine stimuleerib parasümpaatilist närvisüsteemi, mis vallandab serotoniini, dopamiini ja oksütotsiini. Kõik need heatujuhormoonid parandavad immuunsust ja aitavad kehal haigustega võidelda. Pealegi on kallistamine tunduvalt mõnusam, kui näiteks C-vitamiini söömine.

6. See parandab sekselu. Teadlased on kindlaks teinud, et paarid, kes pärast seksi kaisutavad, on oma sekselu ja kogu suhtega rohkem rahul. See on ju piisavalt hea põhjus, miks armsamat rohkem kallistada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles