Milliseid rõivaid valida lõpukella helinaks?

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitsiline taaskasutus: pitskleit 22,90 eurot, second-hand-pood A.G.A.N; kõrvarõngad 4,95 eurot, Parfois; sukkpüksid 8,90 eurot, siidisukk.ee.
Pitsiline taaskasutus: pitskleit 22,90 eurot, second-hand-pood A.G.A.N; kõrvarõngad 4,95 eurot, Parfois; sukkpüksid 8,90 eurot, siidisukk.ee. Foto: Jelena Rudi

Koolilõpupeoks ei pea ilmtingimata uhiuut kleiti ostma, sest häid asju võib leida ka teise ringi poodidest. Tume ülikond pole samuti kohustuslik – nutikas on valida midagi seesugust, mida saab hiljem tihedamalt ja argiselt kanda.

Neidudele on kooli lõpukleidiks valikuvõimalused kõige laiemad, kõik sõltub maitse-eelistustest ja rahakotist, ütleb stilist Merit Boeijkens. Kes tahab midagi originaalset, võib lasta kleidi õmmelda, osta selle disainerilt või hoopis vintage- ja second-hand-poodidest. Poelettidelt leiab aga nii soodsa hinnaga trendikaupa kui ka mõne kvaliteetkaubamärgi klassikalise iluduse.

«Kui noorel inimesel muutub maitse kiiresti, siis on soodsa hinnaga trendikas kleit õige valik. Väljakujunenud stiili puhul võiks lähtuda endale sobivast,» soovitab stilist.

Ehkki noormeestele on tume ülikond ja valge särk alati kindla peale minek, lubab mood lennukalt kombineerida eri komplektist pintsakut ja pükse. See tähendab, et alati pole vaja ka uhiuut täiskooslust, vaid oma lemmikpintsaku või -püksid võib mõne uue asjaga kokku panna – see on ka säästlikum variant.

«Pintsak, vest ja püksid võivad olla eri värvi ja kangast. Nii saab kerge vaevaga originaalse komplekti, mida hiljem on võimalik ka teiste riietega sobitada,» pakub Boeijkens. Samuti toob ta esile, et noormehed võiks julgelt katsetada suviselt mahedaid ja värskeid pastelltoone ning kirkamaid trendivärve, kelmikas stilistika erksavärvilise taskuräti ja/või lipsuga lisab ainult plusspunkte. Peaasi, et valitud ülikonnakooslus ei jääks nukralt kappi seisma, vaid leiaks ka hiljem tihedat kasutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles