Kas eksiga on tegelikult ka võimalik sõbraks jääda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Me võime ju sõpradeks jääda.» Suure tõenäosusega oled seda lauset enne kuulnud või lausa ise kellelegi öelnud. Kui lahkumineku ajal on su pähe hiilinud kahtlus, kas partner seda lauset ikka tõsiselt võtab või üritab ta lihtsalt lahkuminekut vähem inetuks muuta, siis teadlastel on sulle vastus olemas.

Nimelt on kindlaks tehtud, et inimesed, kes olid suhtega rohkem rahul ja partnerile pühendunud, jäid tõenäolisemalt suhtlema ka pärast seda, kui neid ei sidunud enam romantiline suhe, kirjutab Women's Health Magazine.

Uuringu jaoks küsitleti inimesi ja uuriti neilt teemade kohta, mis väljendasid kõige paremini seda, kas nad on oma suhtega rahul või mitte. Paare küsitleti uuesti neli kuud hiljem ja niimoodi jätkati küsitlemist ühe aasta jooksul.

Teadlased keskendusid 143 paarile, kelle suhe selle ühe aasta jooksul purunes ning uurisid lahkumineku ja selle kohta, kas nad olid eksiga veel lähedased või mitte.

Selgus, et see, kuivõrd rahul olid inimesed oma suhtega kooselu ajal, mõjutas oluliselt seda, kas partnerid jäid suhtlema ka pärast lahkuminekut. Ka pühendumine omas tähtsat rolli, sest suhtele ja partnerile rohkem pühendunud inimesed jätkasid häid suhteid partneriga ka peale seda, kui nende suhe oli lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles