Näljased mehed eelistavad kogukamaid naisi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näljased mehed eelistavad kogukamaid naisi
Näljased mehed eelistavad kogukamaid naisi Foto: SCANPIX

Hiljutine uuring näitas, et kui mehed asuvad partneriotsingutele tühja kõhuga ja näljastena, siis eelistavad nad suuremaid ja kogukamaid naisi.

Teada on ütlus, et toitu ei tasuks minna ostma näljasena, kirjutab The Telegraph.

Uuring näitas, et partnerivalikul kehtib sama.

Psühholoogide sõnul tõmbab nii mehi kui naisi ülekaaluliste ja suuremate inimeste poole kui ollakse näljane.

See kehtib eriti meeste kohta, kui nad lähevad «naistejahile» tühja kõhuga. Mehed eelistavad siis suhelda suure kehakaaluga naistega. Naised aga eelistavad tühja kõhu tingimustes keskmisest suuremaid mehi.

Teadlased rõhutasid, et kui nälg on kustutatud, siis muutuvad ka partnerieelistused.

Briti Westminsteri ülikooli teadlane Viren Swami tegi katse, milles ta näitas 266 mehele naiste pilte ja palus meestel reastada naised atraktiivsuse järgi. Tühja kõhuga ja söömata mehed eelistasid kogukamaid ja suurerinnalisi nais.

«Nälg muudab nägemust sellest, kes on atraktiivne. Kui mehed on söömata, siis peatub nende pilk suurerinnalistel tugeva kehaehitusega naistel. Naiste puhul kehtib sama, neid huvitavad näljasena suuremad ja tugevamad mehed,» selgitas teadlane.

Uuringus osalenud mehed oli naistepiltide vaatamise eelselt olnud kuus tundi söömata.

Swami sõnul on nälja ajal suuremate kaaslaste eelistamine seotud alateadliku ellujäämisinstinktiga.

«Paks ja suur inimene viitab, et ta on võimeline leidma toitu ja toitma ka kaaslast,» selgitas uurija.

Šotimaa Edinburghi ülikooli teadlane Gareth Leng lisas, et näljatunnet kontrollib sama aju osa, mis kontrollib ka libiidot.

«Seks ja nälg on inimeksistentsi kaks põhilist asja. See selgitab ka tavapärat käitumist, et esmalt einestatakse ning siis seksitakse,» nentis Leng.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles