Margit Härma: naised peaks ulatama meestele toetava käe

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Härma.
Margit Härma. Foto: Tairo Lutter

Ettevõtja Margit Härma usub, et Eestis saavad mehed palju sotsiaalset tähelepanu, kuid rohkem peaks rääkima sellest, kuidas märgata meeste tõelisi vajadusi. Nimelt avaldab ta ajakirjas Naised arvamust, et ühiskonnas on jäänud kõlama sõnum, nagu peaks mehed naised õnnelikuks tegema. 

«Siin ei ole küsimus, kas mehed peaksid selleks vaeva nägema või mitte. Peaksid küll, aga … see peab olema kahepoolne,» selgitas ta, et naised võiks olla meestele toeks seal, kus nemad on loomuomaselt tugevamad. «Selleks on emotsionaalne vastupidavus ja oskus paremini mõista nii enda kui kaasa emotsioone ja nendega toime tulla – naised peaksid ulatama meestele toetava käe.»

Härma sõnul ei pea ta silmas seda, et naine kannaks pitsservaga sukki või värviks meeste meelehaks oma huuli. «Meeste jaoks on emotsionaalses plaanis palju olulisemaid asju, mida nad ei suuda endale pakkuda. Kas või meeldetuletus, kui nad natuke üle pingutavad, või teise perspektiivi andmine, kui tunded nende jaoks tähtsal teemal üle keevad. Naine võib anda mehele jõudu ja elurõõmu kas või läbi kodurahu ja pereõnne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles