Lahutuse järel kasvab laste tüsenemise risk

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Norras tehtud uuringust selgus, et vanemate tülide ja lahutuse tõttu lähevad sageli lapsed ülekaaluliseks, kusjuures eriti tundlikud on selles osas poisid.

Lahutatud vanemate poegadel on 63 protsenti suurem tõenäosus muutuda rasvunuks kui soo- ja eakaaslastel, kelle vanemad on kindlas suhtes, vahendab teadus.err.ee.

Oslo teadlased leidsid selge seosevanemate lahutuse ja laste kehakaalu tõusu vahel ning mõlemad tegurid on arenenud maade rahvaste seas üha sagedasemad. Lapseeas tüsenemisele tuleks aga kohe suurt tähelepanu pöörata, sest rasvunud lastel on hilisemas elus erinevate terviseprobleemide (sh diabeedi ja südamehaiguste) risk oluliselt kõrgem.

Enamasti saavad pärast lahutust lapsed vähem tähelepanu ja neil on suurem stress, mistõttu soovitavad eksperdid vanematel püüda säilitada laste jaoks võimalikult tavapärast keskkonda, mis oleks tervislik nii oma toiduvalikutelt kui ka liikumisharrastustelt, arvestades päevakavasse kindlasti sisse ühised söömise ajad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles