Jelena Glebova: kaalu jälgimine on iluuisutajal väga tähtis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova.
Jelena Glebova. Foto: Liis Treimann

Iluuisutaja Jelena Glebova (24) on tänaseks tippsportlase karjääri lõpetanud, kuid spordiga jääb ta edaspidigi seotuks. Sel nädalal kaitses ta Tallinna ülikoolis koreograafi bakalaureusetöö ja on lootust, et temast võib saada peatselt avatava Tondiraba jäähalli juhataja. Jelena rääkis ajakirjale Naised, milline tema sportlaskarjäär on olnud ja kuidas see tema elu kujundas. 

Iluuisutaja ei pääse kuidagi mööda väga teadlikust kaalujälgimisest. Kuna Jelena on 166 cm pikk, tohtis ta tippsporti tehes kaaluda maksimaalselt 53 kilo. «Kaalu jälgimine on iluuisutajal väga tähtis. Ka kakssada grammi võib mõjutada seda, kas kukud või maandud jalgele,» märkis ta. «Kõige parem ja kergem on võistelda selles kaalus, millega oled trenni teinud.»

Pärast sportlaskarjääri lõppu on Jelena käinud jääl kaks korda. «Tuli tahtmine uisutada ja tegingi kahekordseid hüppeid lihtsalt lõbu pärast. Üldfüüsilist koormust nõuab aga keha iga päev.»

Jelena hakkab nüüd Eestis laste treeneriks. Ise läks ta uisutrenni esimest korda viieaastaselt, sest tahtis teha sama, mida kaks aastat vanem vend. «Mitte, et uisutamine mulle oleks meeldinud, aga ma tahtsin sellepärast, et vend teeb seda. Kui aga jääle sain, hakkas ka kohe meeldima.»

Loe pikemalt värskest ajakirjast Naised!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles