Seitse moodust, kuidas välimust ja enesetunnet paremaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid oma välimust ja enesetunnet parandada, siis selleks ei pea abi kaugelt otsima. Toome teieni seitse nõuannet, kuidas end nii seest kui väljast kaunimaks ning värskemaks muuta.

Anna juustele sära. Kui oled pesemise peaaegu lõpetanud, keera kraan külma vee peale ja loputa oma juukseid umbes 10 sekundit. Külm vesi sulgeb juuste kutiikulid ja annab juustele sära. Kuivatamise ajal peaksid tundma, et juuksed on märgatavalt pehmemad ja läikivamad, kirjutab Good Housekeeping.

Kaitse oma nägu nahakahjustuste eest. Kanna nahahooldusvahendeid näol võrdselt igale poole. Ekspertide sõnul keskenduvad naised liiga palju näo keskosale ega pööra tähelepanu juuste- või lõuapiirile ning neis piirkondades on seetõttu kõige enam nahakahjustusi.

Enneta paistes silmalauge. Leota kaht kofeiini sisaldava musta tee kotikest kuumas vees. Seejärel jahuta kotikesi veidike aega ja aseta need 10 minutiks oma silmalaugudele.

Kasuta koorivaid vahendeid, et huuled pehmemaks muuta. Kuivad ja karedad huuled reageerivad hästi õrnalt koorivatele toodetele. Koorimisvahendeid on lihtne ka ise teha. Võta näiteks vaseliin, lisa sellele suhkrut ja kanna segu õrnalt hambaharjaga huultele. Masseeri huuli 1 minuti jooksul ja loputa siis segu maha.

Võta treening oma päevakavva. Ürita hommikuti trenni teha. Uuringud on näidanud, et 75 protsenti hommikul treenivatest inimestest jäävad oma harjumustele truuks võrreldes vaid 25 protsendi nendega, kes teevad trenni õhtul. Pealegi annab see päevale energilise alguse ja kiirendab ainevahetust.

Söö, et paremini magada. Õhtul võib kasu olla sellest, kui sööd väikese kausitäie müslit või hommikusöögihelbeid piimaga. Valkude ja süsivesikute kombinatsioon paneb aju serotoniini tootma ja see kemikaal muudab uinumise lihtsamaks. Sa ei tunne õhtuti nälga? Joo klaas sooja piima, ka see võib aidata kiiremini magama jääda.

Istu sirgemalt, et vähem stressis olla. Usu või ära usu, aga istumisasend võib tegelikult stressi tekitada. Ürita istuda võimalikult sirgelt. Kui esialgu valmistab see probleeme, pane oma telefoni meeldetuletus, mis sulle aeg-ajalt märku annaks, et sa oma selja sirgu lükkaks (tõsta lõug üles, lükka õlad alla, pane jalatallad vastu maapinda). Õige istumisasend avab rindkere ja sa hingad sisse rohkem hapnikku, mis aitab kehal stressi ennetada või sellega paremini toime tulla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles