Teadmiseks algajale, kuidas kaitsta nahka vananemisilmingute eest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teatud vanusesse jõudes võib hakata naine märkama, et näonahk pole enam päris endine. Kui tahta selle vastu midagi ette võtta, võtab poes kosmeetikariiuli ees seistes silme eest kirjuks. Kust alustada?

Olenevalt elustiilist ja nahatüübist võib vajadus vananemisvastaste nahahooldustoodete järele tekkida juba 20ndate eluaastate keskel võib 30ndate alguses. Esilagu on kreemimaailmas keeruline orienteeruda, sest valik on tõeliselt mitmekesine ja iga toote juurde käib jutt, nagu see teeks imesid, kirjutab Fox Newsi ajakiri.  

Siin on kolm nippi, mis aitavad kohe praegu asjas selgust luua.

Põhirõhk on ennetamisel

Iga dermatoloog või kosmeetik kinnitaks, et kui tahad vananemismärke vältida, ei ole mõtet loota süstidele või ülipeentele toodetele, sest kõige tähtsam on ennetamine. Hoolitse oma naha eest läbimõeldud nahahooldusrutiiniga. Pane tähele, et su jumestuskreem sisaldaks päikesekaitsefaktorit, toitu tervislikult, joo piisavalt vett, väldi otsest päikesevalgust ja ära suitseta.

Ära liialda

Pole mingit mõtet kolmekümneseks saades paanikasse sattuda ja kogu palka kortsukreemidele kulutada. Alustuseks piisab ühest tootest, rohkem tõesti pole vaja. Esimene kortsudevastane toode võiks olla seerum, sest seda on tavarutiini juurde lihtne lisada ja sa ei pea loobuma näiteks niisutavast näokreemist, millega oled harjunud ja mis sobib sulle hästi. Seerum niisutab nahka, ühtlustab selle tekstuuri ja annab kauni kuma. Nahale kantakse seda kaks korda päevas, pärast toonikut ja enne niisutavat näokreemi.

Tea, mida sul pole vaja

Näiteks retinool on imeline aine, mis vähendab punetusi, ühtlustab nahatooni ja väikeseid kortsukesi. Väga õlised kreemid sobivad eriti kuivale nahale, kuid normaalse naha korral võivad need põhjustada aknet. Retinoidid võivad aga kuiva naha veelgi kuivemaks muuta. Vananemisvastaste toodete puhul pole üks-ühele lahendusi ja ei saa eeldada, et kortsude vältimiseks tuleks aasta läbi nahale rasvaseid kreeme määrida. Alustuseks pead selgeks tegema, milline nahatüüp sul on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles