Neli kehahoiakut, mis muudavad targemaks ja õnnelikumaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üldiselt juhib aju keha, kuid keha on võimeline ka aju mõjutama läbi närvisüsteemi ajule saadetavate signaalide. Keha ja aju teevad pidevalt koostööd, et luua meile adekvaatne kujutluspilt ümbritsevast maailmast.

Teadlased on vaadanud, kuidas aju tõlgendab sissetulevaid signaale, mille ta saab ülejäänud kehalt. Siin on mõned moodused, kuidas oma keha abil aju mõjutada, kirjutab Business Insider.

Naeratamine võib tekitada rahu- ja õnnetunnet

Uuringus on tõestanud, et ilma põhjuseta naeratamine võib ajule vingerpussi mängida ja inimese õnnelikumaks ning rahulikumaks muuta. Ühe eksperimendi käigus paluti osalejatel söögipulki suus hoida, taoline suuasend aktiveerib näolihased, mis töötavad ka naeratamise ajal. Teadlased avastasid, et osalejad sooritasid stressitekitavaid ülesandeid paremini kui osalejad, kel polnud söögipulki suus.

Ava oma käed, et tunda end võimsamalt

Teatud poosid võivad tekitada tunde, et oled tegelikust mõjuvõimsam. Teadlased on avastanud, et keha avavad ja personaalset ruumi suuremaks tegevad asendid võivad lausa hormoonide taset muuta, tänu millele tunneb inimene end võimsamana ja on valmis rohkem riskima.

Tee lõunauinak, et targem olla

Lõunauinak mõjub ajule hästi, sest laseb sel puhata. Uuringud on tõestanud, et lõunauinakud turgutavad mõistust ning parandavad õppevõimet ja vaimseid oskusi.

Kui soovid end rahustada, võta sisse mediteerimispoos

Võib ju tunduda, et mediteerimine mõjutab vaid mõistust, kuid mõned teadlased on arvamusel, et kui keha võtab mediteerimispoos ja inimene hingab sügavalt, siis see puhastab ja juhib ka mõttetegevust. Teadlased ütlesid, et asi võib olla selles, et kui me keskendume ajumehhanismidele, mis kontrollivad meie kehahoiakut ja hingamist, siis juba see rahustab mõistust.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles