Seitse asja kodus, mida tuleks tihemini puhastada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ka kõige usinam koristaja võib mõne tühise asja kahe silma vahele jätta. Tulemuseks on see, et mõnes kohas vohab rohkem baktereid kui ülejäänud elamises.

Järgmistele kohtadele tasuks koristades suuremat tähelepanu pöörata, kirjutab Yahoo! Shine.

Padjad. Ainult padjapüüride pesemisest ei piisa, aeg-ajalt tuleks ka padjad pesumasinasse panna (enamik patju kannatavad masinpesu), et eemaldada tolm, bakterid ja ebameeldivad lõhnad. Ekspertide hinnangul võiks patju pesta iga 3-6 kuu tagant.

Väikesed köögitarvikud. Mis silmist, see meelest. Täpselt nii tundub olevat väikeste köögitarvikutega, mida harva kasutatakse. Tegelikult tasuks nende sisemust rohkem puhastada kui välispinda. Näiteks rösterit tasuks aeg-ajalt tagurpidi keerata, et sinna sisse kogunenud saiapuru välja tuleks.

Pliidi ventilatsioon. Oled puhtaks küürinud kõik kapipealsed ja põrandad, kuid enne, kui end kiitvalt õlale patsutad, vaata ka pliidi kohal olevat ventilatsiooni. Pliidi ventilaatorit tasuks vähemalt korra kuus puhastusvahendiga pühkida, et rasv sinna kogunema ei hakkaks.

Raamatud. Tõenäoliselt pühid küll riiulitelt tolmu, kuid jätad raamatud tähelepanuta. Kui raamatud seisavad aastaid puutumatult, siis võib juhtuda, et raamatute seisukord muutub üha halvemaks. Raamatud võiks korra aastas riiulitelt maha tõsta ning neid tolmuharjaga pühkida. Samuti tasuks raamatute lehekülgi veidike tuulutada, et need inetuks ei muutuks.

Lambipirnid. Lambipirnilt tolmu eemaldamine võib toa oluliselt valgemaks muuta.

Prügikast. Jah, see kast või ämber on mõeldud prügi kogumiseks, aga kui sa seda aeg-ajalt ei puhasta, siis võivad seal hakata bakterid vohama. Vii tühi prügikast õue, loputa seda veega ja nühi selle sisemust harjaga. Tee prügikasti pesemiseks äädika ja sooja vee segu, see eemaldab ebameeldivad lõhnad. Loputa ja jäta kuivama.

Elektroonilised vidinad. Üks sõna: suruõhk. Kasuta suruõhupihustit, et puhastada klaviatuuri, arvutihiirt, DVD-mängijat, teleripulti ja sülearvutit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles