Kas vee joomine aitab tõepoolest kaalu langetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tõenäoliselt on paljud naised kuulnud, et kui soovite kaalus alla võtta, jooge vett. Aga kas veel on tõesti selline mõju, et see aitab lisakilodest imeväel vabanenda? Kõlab uskumatuna või mis?

Women's Health Magazine esitas selle küsimuse toitumiseksperdile Brooke Alpertile ja arstile Keri Petersonile.

«Ma ei usu, et vesi suudab kehakaalu vähendada,» sõnas Alpert, «kuid vee tarbimine on kindlasti kaalulangetusega seotud.» Teisisõnu: veel pole imelisi omadusi, mis kiirendaks rasvade põletamist, kuid see aitab tingimata kaalulangetusele kaasa.

Petersoni sõnul aitab näiteks vedeliku tarbimine ennetada erinevate isude tekkimist. «Paljud inimesed ajavad omavahel segi janu ja näljatunde ning pöörduvad pigem toidu kui joogi poole, et seda «tühimikku» täita,» ütles Peterson. Kui keset päeva tekib sul tahtmine midagi näksida ja sa tahad olla kindel, et tegemist on nälja, mitte januga, võta kõigepealt klaas vett. Jälgi oma keha signaale, kas sa tunned «nälga» veel ka pool tundi hiljem?

Peterson lisas, et kui inimesed joovad päeva jooksul piisavalt vett, siis ei teki neil ootamatuid isusid. Kui tahad kindlaks teha, kas sina tarbid vajalikus koguses vett, siis jälgi oma pissi: ekspertide sõnul peab see olema helekollane.

Vee joomine tähendab ka seda, et sa ei joo midagi muud (magusaid ja kaloririkkaid jooke või kehakaalu mõjutavaid limonaade).

Samas ei pea sa end vett jooma sundima. Kehale võib halvasti mõjuda see, kui sa tarbid liiga palju vett. See võib juhtuda siis, kui sunnid end vett jooma ka neil hetkedel, kui sa ei tunne janu ega nälga.

Mida sellest siis järeldada? «Vesi on hea abimees kaalulangetusel,» lausus Alpert. «Vee joomine ja kehale vedeliku pakkumine on osad tervislikust kaalulangetussüsteemist ja kuuluvad tervisliku kehakaalu juurde.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles