Anneli Lahe: ühtki suhet ei ole võimalik vägisi koos hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutunde saatejuht Anneli Lahe
Kodutunde saatejuht Anneli Lahe Foto: SCANPIX

Telesaate «Kodutunne» saatejuht Anneli Lahe on aidanud paljudel peredel pöörata elus teist lehekülge. Suure pöördepunkti oma elus on ta kord ka ise üle elanud, kui lõppes noorelt alanud abielu esimese abikaasaga. 

Oma esimese lapse sai Anneli 18-aastselt. «Minu esimene abielu kestis kümme aastat, kahjuks kasvasime mehega lahku. Lõpus pingutasime lapse nimel, et ta saaks kasvada ema ja isaga,» tunnistas ta Kroonikale, et kui ta oma teist kaasat kohtas, olid nad mõlemad n-ö valmis inimesed, kes teadsid, mida elult soovivad.

«Oleme oma loomult üsna sarnased ja väga perekesksed. Minu esimeses abielus oli noorusest tulenevat ebaküpsust. Ühtki suhet ei ole võimalik vägisi koos hoida. Kui sa pead end teise tahte järgi muutma, ei pea sa kaua vastu,» rääkis ta.

Ideaalne suhe ei tähenda Annelile igapäevast käsikäes olemist, vaid ühist suunda, mille poole püüelda. Nõnda vajab tema sõnul toimiv suhe oskust teha järeleandmisi, arvestamist teise inimese soovide ja vajadustega. «Minu jaoks ei olnud abiellumine eesmärk omaette, olin seda juba kogenud,» nentis ta. «Illimar ütles, et plaanib abielluda üks kord elus, ja seetõttu valmistusime selleks hoolikalt. Mõtlesime, milline saab meie elu olema ja nii on ka läinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles