Suvine stiilispikker meestele: ole moekas kohvikus, tööl ja reisil

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildike Frankie Morello suvekollektsioonist.
Pildike Frankie Morello suvekollektsioonist. Foto: AFP/SCANPIX

Suvi on orienteerumise aeg, seda nii metsas kui ka moes. Kuhu iganes oma suuna võtad, meie anname selleks kätte sobiliku moesuuna! Nii lihtne see ongi, kirjutab Hooaeg.

LINN – SUVEKOHVIKU CASANOVA

Teame-teame, et töise mehe suvised loodusretked piirduvad vahel ka linnuvaatlustega linnatänavatel. Aga pole hullu – südasuvine linnamelu on samuti lahe, eriti kui oled riides nii hästi, et südamed sulavad siin ja seal ka ainuüksi stiilipunktide eest. Suveülikonnad, vestid, kikid ja kaabud on veidi nostalgilised, kuuludes justkui aega, mil mehed veel oskasid tõelised härrasmehed olla… Aga meil on häid uudiseid – nad oskavad praegu ka! Kerge ülikonna kandmine pole mingi kunst, see ei pea olema triigitud-viigitud, vaid üsna vaba vormiga, valikus on heledaid toone, pastelle, värve ja törtsuke tumedatki. Kerged kingad võid jalga panna ilma sokkideta ning veidi lilleprinti, peent triipu või täppi siin-seal annab lahedale tervikule veelgi jumet juurde. Peamine stiilitrikk on aga hooletu hoiak, et ise ei paneks justkui tähelegi, et nii tapvalt šikk välja näed.

MEREÄÄR – PROMENAADI PRINTS

Mere lähedal on palavaga kõige parem olla ja nii on ka mereteema alati moes. Sinu varustus on heledad lühkarid, puuvillapintsak, triibusärk ja kerge suvekübar. Juurde purjekingad või mugavad sandaalid, mis on praktilisuse kõrval mõlemad ka moehitid. Ära unusta ka ulja raamiga päikeseprille, mis annavad välimusele jõudu juurde (ja nende varjust on muuseas jube hea salaja piiluda mööduvaid rannakaunitare). Lõbus teema on mereäärest ja päikeseloojangust inspireeritud prindid. Rannas lööd aga päris kindlasti laineid triipude ja läikivate kangastega ning suures soosingus on nii valge kui ka erksad värvid.

REIS – SEIKLEJA

Reisides tasub silm peal hoida nii stiilil kui ka praktilisel poolel – hea rõivas ei näita välja ei kortse ega plekke, on mugav ja kohaneb ilmastikumuutustega kergelt. Aga ennäe vedamist – praegu just niisugused asjad moes ongi! Muster on superhea valik – kirju särk või prindiga püksid «ei lähe iial mustaks», lapitehnikas liidetud materjalid kaotavad samuti kõik kandmismärgid. Safaristiil sobib ideaalselt reisimiseks, olles algselt just maadeavastajate jaoks loodudki – praktilised taskurikkad impregneeritud ja hästi hingavad jakid, parkad ja mantlid, lühikesed püksid. Särk võib olla rahuliku mustriga või tuua tervikusse hoopis erksust ja eksootikat. Juurde tugevad nahkrihmad ja jõulisust lisavad pagunid. Kui tahad oma reisi eriti mugavalt mööda saata, eelista segatud ja pleekinud toone, kuid veidi vürtsi ja värvi kulub kindlasti ära!

TÖÖ – HALL KADRINAL või KIRGAS KRIIT

Mis parata, tööd tuleb ka suvel teha. Millises rollis ja riietuses see kõige edukamalt õnnestub, sõltub nii ettevõttest, töö sisust kui ka positsioonist. Oled sa hall kardinal, kes peab otsustama ja usaldust võitma? Juhiroll eeldab väärikust? Just sinu rõõmuks on moepildi suursoosikuks hall! Rahulik, šikk ja kehtestav ning kombineeritav nii valge ja tumesinise kui ka erksamate pastellidega. Ära sa pintsakust loobu, kui ka püksid veidi vabamate vastu vahetad ja suvised kingad jalga lükkad. Teine soosik on tumesinine.

Või oled hoopis loominguline semu ehk keegi, kellelt oodatakse särtsakaid mõtteid ja nutikaid lahendusi? Rõhuta oma originaalset mõtlemist värvidega ja kui see kontoris tundub liig, siis leia kärts jopp või mantel tööle tulekuks. Julgeimatele novaatoritele on lühikeste pükstega ülikonnad ja kahe eri tooni poolega pintsakud, mida meie oma Baltika moegeenius Antonio näitas juba mullu sügisel, nüüd siis said heal ideel sabast kinni ka moepealinnade vägevad. Aga mis iganes on su roll või valik, tea, et palju ägedaid asju toimub suvel just tööl ja hästi riietatuna oled oma elu suurteks õnnestumisteks valmis.

SPORT – TEGUS MINIMALIST

Suvi on lühike, niisiis tuleb kõike teha jooksu pealt ja parim valik selleks on sportlik stiil. Lisaks metsale ja staadionile sobib sportlikku kraami nüüd edukalt kanda ka kõikjal mujal. Ja mis eriti vinge – tegu pole enam pelgalt noorte teemaga, üks kerge bomberjakk, dressipluus ja mugavad püksid kuluvad ära igale toimekale mehele, olgu tal aastaid 16 või 96. Kõige šefim näed välja, kui hoiad lihtsat joont − selged lõiked, vähe detaile ja konkreetsed toonid. Must ja valge teevad mugavad dressikad ja tossud kohe asjalikumaks. Selged ruudud, rombid, triibud ja värviplokid elavdavad puhtaid pindu.

FESTIVAL – OMA ELU STAAR

Suvel on vingeid muusikaüritusi robinal rohkem kui päikeselisi päevi. Miks jätta kogu lõbu laval kepslevale vennale, parem leia endaski üles staarigeen ja naudi, kuidas elu täistuurid üles võtab! Ega festivalile ei minda ju üksi norutama, eks? Kogu uljus, huumor, vaimukad sõnumid ja kärtsud värvid lase oma sisemusest valla riietele mürgeldama. Laheda prindiga T-särk või jakk, kitsad rokkaripüksid (julgusele vastavalt kas tumedad teksad või värvilised mustrid). Vürtsita kogu kupatus laheda kaabu ja kaelasalli, kettide ja ketsidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles