Mis aitas Yana Toomil kiiresti kõhnuda?

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Venekeelne nädalaleht MK Estonia kirjutab, et europarlamenti valitud Yana Toom (47) sõidab sinna oluliselt saledamana kui varem – nimelt suutis ta vahepeal viie kuuga tervelt 29 kilo kaalust alla võtta.

Selle eest võib Yana Toom tänada kolleegi Olga Sõtniku soovitatud kuulsat Dukani dieeti. Sõtnik olevat selle abil edukalt vabanenud beebikilodest.

«Dieet on väga range ja seda tuleb täpselt järgida, kuid see on seda väärt,» ütles Yana Toom ajalehele. Kuid erinevalt enamikust teistest dieetidest ei tee Dukani dieet naise sõnul näljaseks. Näiteks võib kas või südaöösel süüa grillkana ja mitte midagi halba sellest ei juhtu. See dieet sobib Toomi sõnul väga hästi neile, kes armastavad liha süüa, kuid puuviljasõltlastel võib raskeks minna.

Esimese kahe etapi ajal (kokku on neid neli) on lubatud toiduainete nimekiri väga lühikene ja puuvilju ei tohi siis üldse süüa. Samuti on keelatud sealiha, part, hani, uba, hernes, kartul, tangud, suhkur, juust, jahutooted, oliivid, või, viinerid ja vorstid, pasteedid jms. Piimatootedest on lubatud vaid need, mis on väherasvased, kuid neid on Eestis äärmiselt raske leida. Samuti on Dukani dieedi järgi keelatud alkohol.  Ehkki natuke veini võib Toomi sõnul võtta. Pits viina lisavat hommikuks tema sõnul terve kilo kehakaalu.

Dukani reeglite järgi tuleb ka palju vedelikku tarbida ning hommikuks süüa poolteist supilusikatäit kaerahelbeid. See annab täiskõhutunde pikaks ajaks.

Kuid – märgib Yana Toom – Dukani dieet on eluaegne elustiilimuutus. Kui oled saavutanud neljanda staadiumi ja optimaalne kehakaal on fikseeritud, võib süüa küll kõike, kuid kunagi ei tohi võtta teist portsu ning lisaks tuleb iga nädala jooksul ühel päeval toituda samamoodi, nagu dieedi alguses.

Küll aga rõõmustab Toomi see, et Dukani dieet ei nõua suurt füüsilist aktiivsust – piisab vaid pooletunnisest jalutuskäigust päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles