Seitse emmet, keda võib Facebookis kohata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole mingi saladus, et noored ja vanemad emad on Facebooki põhimõtteliselt vallutanud. Küll jagatakse oma võsukestest pilte, küll üritatakse tuttavatele kasutatud lapsekärusid või turvahälle maha müüa või kurdetakse selle üle, et laps muudkui nutab ja naabritele see sugugi ei meeldi.

Milliseid erinevaid emmesid võib Facebookis kohata? Toome RedBook Magazine'i abil mõned näited.

Oluliste-verstapostide-emme

Facebookis on palju emmesid, kes postitavad pilte (või lausa videosid) näiteks sellest, kui pisipojal tuli esimene hammas või sellest, kui tütreke käis esimest korda potil või hoopis sellest, kuidas väike võsuke esimest korda maasikaid sõi... See nimekiri on lõputu, sest emade arvates on iga lapse tegu «oluline verstapost» lapse elus.

Abivajaja-emme

Need emmed käivad Facebookis vaid siis, kui neil on tarvis teistelt nõu, kust saab odavaid mähkmeid osta või millisesse eelkooli tasuks lapse panna. Kuigi tema postituste kommentaaridest võib mõnikord ka endale mõne olulise infokillu leida, tekib siiski tunne, et see ema võiks oma asju meili teel või mõnes kinnises grupis ajada.

Jagaja-emme

Seda tüüpi emmed võtavad agaralt osa kõiksugu Facebooki mängudest, kust võib võita aastavaru mähkmeid, uue turvatooli, beebitoitu või muud kasulikku, mida lapsega kodus olles ikka tarvis võib olla. Hea uudis on see, et sa saad tema jagatud mängud oma uudisvoost peita.

Sõdalane-emme

Need emmed uurivad palju vaktsineerimise ja selle vajalikkuse kohta, nad teavad täpselt, kuidas toidupoes lastetoidult raha kokku hoida ja milliste looduslike vahenditega lapsi ravida. Ja nad kuulutavad seda ka teistele. Võib juhtuda, et see emme postitab Facebooki koguni kümme korda päevas, et kõik ikka tema uute avastustega kursis oleksid.

Viriseja-emme

Leidub ka selliseid emasid, kes külastavad Facebooki regulaarselt selleks, et end välja elada. Nad kiruvad seda, kui tüütu on haige lapsega kodus olla või kurdavad, et laps ei taha sugugi päeva ajal magada, kuid nemad tahaksid just päeval paar tundi rahu ja vaikust saada. Taoline kurtmine võib selle emme Facebooki sõpradele jätta mulje, et naine on närvivapustuse äärel ja äkki on tal professionaali abi tarvis.

Instagrami-emme

Iga lapse sünnipäev, pere ühine restorani- või loomaaiakülastus või ka lapse vannitamine on selle emme arvates jäädvustamist väärt. Kuid mitte ainult, kindlasti tuleb pere tegemisi jagada fotode vahendusel ka Instagramis ja seeläbi Facebookis. Talle meeldib ka toitu pildistada ja tõenäoliselt on sel emmel tõesti palju vaba aega, sest tema lapse pudrutaldrik meenutab mõnikord kaunist kunstitööd.

Pidutseja-emme

Need emmed peavad kriitilise pilguga üle vaatama oma Facebooki pildid, mis on lisatud enne lapse saamist. Paljud naised ilmselt ei tahaks, et lapse lasteaiakasvataja või eelkooliõpetaja (või hilisemas eas laps ise) näeksid ema poolpaljalt klubis kokteile joomas ja vesipiipu tegemas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles