Viis soovitust dieedipidajale, kuidas nädalavahetus üle elada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrannaga koos on lõbusam.
Sõbrannaga koos on lõbusam. Foto: SCANPIX

Liigne muretsemine toidu pärast võib olla sama kahjulik kui liigsöömine. Enamasti on kaalulangetajal kõige raskem toitumisel silma peal hoida nädalavahetustel, kui tavapärane rütm on häiritud ja ahvatlusi palju rohkem.

Siin on Daily Mailist mõned nipid kaalulangetajale, kuidas nädalavahetustel paremini vastu pidada ja oma plaani järgida.

  1. Enne nädalavahetust käi poes ära ja valmista selleks ette põhjalik poenimekiri, et hiljem poleks vaja uuesti poodi minna. Varu neid tervislikke toitusid, mis sulle väga meeldivad ja tee nädalavahetusel neist komponentidest süüa.
  2. Võta sõber appi! Koos kaaslasega on palju kergem. Lepi juba täna sõbrannaga kokku, et lähete näiteks laupäeval ujuma. Kui plaan on paigas, on sul lihtsam endale kindlaks jääda nii liikumist kui toitumist silmas pidades.
  3. Kaalu end esmaspäevahommikuti. Soovitav on end kaaluda kord nädalas. Kui teed seda esmaspäeviti, võibki sellest saada sulle paras stiimul, kuidas puhkepäevadel mitte libastuda.
  4. Joo piisavalt vett. Olles harjunud tööpäevadel palju kohvi või teed jooma, ei pruugi sa tähelegi panna, et jood nädalavahetustel tunduvalt vähem vedelikke. Hoia veepudelit endaga igal pool kaasas, et sa ei unustaks vett juua. Ära unusta, et organism tõlgendab mõnikord janu näljana.
  5. Muuda pühapäevase perelõuna ülesehitust. Tihti toimuvad nädalavahetustel suuremad lõuna – või õhtusöögid pereringis, sest nädala sees pole kõigil selleks mahti. Koosviibimised on küll väga toredad, aga mitte ainult toidu pärast. Lõunaks ei pea olema rasvane lihapraad ja kreemine kook. Küpseta kergemat liha ja valmista sinna juurde ahvatlev salat või auruta aedvilju nii, et hoopis tervislikumad suupisted saaks omale kogu tähelepanu. Kui olete harjunud pärast sööki pikemalt koos istuma ja kohvitama, proovige vahelduseks selle asemel mõnd liikumismängu või minge jalutama.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles