Kuidas võib kaldus emakas mõjutada sekselu?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui günekoloog on sulle kunagi läbivaatuse käigus öelnud, et su emakas on kaldu, siis sa pole üksi. Umbes 30 protsendil naistest on kaldus olev emakas.

Kui aga naistearst pole sulle öelnud, et su emakas on kaldu, siis pole sul ilmselt aimugi, mis pidi emakas su sees võib olla. Kui tunned huvi, mis asendis su emakas on, küsi seda järgmine kord, kui arsti juurde ülevaatusele lähed, kirjutab Women's Health Magazine.

Kaldus emakas võib küll hirmutavana kõlada, kuid tegelikult pole see midagi hullu ega mõjuta seda, kas ja kui kiiresti naine rasestub. Ent kaldus emakas võib mõjutada seda, mida sa seksi ajal tunned.

Reeglina on emakas – kaldus või mitte – väga kergesti kohanduv organ ja see on võimeline venima, mis tähendab seda, et seks ei tohiks üldjuhul valulik olla. Teatud asendid võivad lihtsalt tekitada ebamugavustunnet (nt naine peal). Aga kui valu on väljakannatamatu või kui sul esineb seksi ajal või järgselt verejooksu, siis võib tegemist olla tõsisema probleemiga, mida tuleks oma arstiga arutada.

Kui sul on kaldus emakas ja oled täheldanud, et teatud seksiasendid tekitavad ebamugavust, siis tea, et on veel mitmeid teisi asendeid, mis võivad seksi imeliseks muuta.

Asend, kus naine on peal, võib olla küll esialgu ebamugav, kuid eksperdid soovitavad seda siiski proovida, sest sel viisil saad ise kontrollida, kui sügavale mees läheb. Katsetada võib ka veidike teistmoodi misjonäripoosi, kus naise jalad on sirgelt ja veidike rohkem koos, et mees ei saaks liiga sügavale minna ja emakat ärritada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles