Loore Martma: ma pole võimeline liha sööma

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loore Martma.
Loore Martma. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Näitleja Loore Martma (28) on üks neist kuulsustest, kes osaleb Loomuse kampaanias üleskutsega keelustada Eestis karusloomade kasvandused. Kampaanias osalemine ei tekitanud Loores küsimustki, sest tema jaoks on see väga südamelähedane teema.

«Vanavanematel oli terve talumajapidamine, kus suved veetsin, nii et olen loomadega üles kasvanud ja seetõttu jagan arvamust, et ka loom on hingeline elusolend,» rääkis ta ajakirjale Naised. «Väidan, et ma pole võimeline looma tapma – ja kui ma ei ole võimeline looma tapma, ei ole minu asi ka tema liha süüa, ma ei ole võimeline seda tegema. Ma ei taha,» oli ta resoluutne.

Tugeva tõuke taimetoitluseks sai Loore dokumentaalfilmist «Food Inc», kus paljastati USA toidutööstuse tagamaad. Sealses lihatööstustes kasutatakse kiire tulu nimel palju steroidide abi, et loomad kasvaks kiiresti suureks. «See on minu jaoks ebakõla – miks peaksin tahtma liha tarbides sisse süüa loomadele söödetud steroide ja mürke? Ma ei tunne, et millestki puudust oleks,» tõdes Loore. «Kui oled teadlik taimetoitlane, saad kõik tarvilikud valgud ja vitamiinid toidust kätte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles