Vaata: KutshiMutshi andis vanadele kleitidele täiesti uue ilme

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KutshiMutshi

Päikeseliste ilmade saabumisega seisab pea iga naine soovi ees värskendada oma garderoobi mõne uue kleidi näol. Kuid üha rohkem on ka neid, kes sooviksid eelistada vana uuele ning  unikaalsust masstoomisele.

Tartus tegutsev taaskasutuspood KutshiMutshi algatas veel enne lume sulamist põneva projekti, andmaks vanadele kleitidele uus elu.

Taaskasutus poodideni jõuavad sageli kleidid, mis senisel kujul omale uut omanikku ei leia. Olgu siis põhjuseks vale kleidipikkus või vajadus teha väikesi parandusi. Samas võib kleidil aga olla imeline kangas, mille loomiseks on juba palju ressursse kulutanud ja oleks seega äärmiselt kahju kui taoline rõivas lihtsalt prügimäele suunduks.

Algatatud projekti eesmärgiks oli sellistest väikeste puudustega kleitidest vormida atraktiivsed kevadised kaunitarid. Vabatahtlikena liitusid KutshiMutshiga Tartu Kutsehariduskeskuse rätsepaõppes õppivad neiud, kelle töö on taganud ümbertehtud kleitidele hea kvaliteedi.

«Kleitide ümber tegemise juures püüan ette kujutada, mis vastava eseme juures enam kaasajaga kokku ei sobi ning mis inimestele võiks meeldida,» sõnas Kerstin, kes oli üks projektis osalenud vabatahtlik. «Iga kleit annab oma lõike, kanga ja mustriga teatud visiooni, kuidas see võiks välja nägema hakata. Sellest lähtudes panen paika üldpikkuse, muudan varrukate pikkust või eemaldan sootuks. Mõne eseme juures parandan defektid ja vahetan välja detailid, mõni kleit lausa vajab lisandeid: tikandeid, vööd või muud taolist. Kõik selle nimel, et kleit muutuks atraktiivsemaks ja kaunistaks kandjat.»

Kleitide värskendamise projekti tulemusi saab näha siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles