Seitse suvist stiilinippi meestele

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ükskõik kui väga me suve ka ei oota, saabub see alati pisut ootamatult. Enne kui suvalised suvepüksid jalga tõmbad, vaata oma suverõivad kriitilise pilguga üle, soovitab Ooolala moeblogi.

1. Kummiplätusid kanna rannas

Kummimaterjalist jalanõud kõlbavad pigem randa või ujulasse. Esiteks pole plätud kõige viisakama väljanägemisega, aga eelkõige ajavad kummimaterjalist pealsed jala higistama ning see suurendab hõõruma hakkamise tõenäosust. Lisaks on suur võimalus, et rahvarohkel tänaval keegi sinu jalanõu kogemata jalast ära astub.

Plätusid valides peaks neid kindlasti ka jalga proovima. Valida tuleks selline paar, mis on pealt nii hästi toestatud, et plätu jalas ei liigu. Kui plätu jalas liigub või astumisel plätutald vastu kanda käib, hakkad sa kõndimise ajal neid varvastega kinni hoidma. See tekitab jalgadesse lihaspingeid ning võib põhjustada suuri valusid. Kui sa korralikke plätusid ei leia, eelista sandaale.

2. Eelmise suve surfaripükste trend oli lahe, aga leia enda stiil!

Surfaripükste asemel on moodi tulnud «lühikesed viigipüksid». Kindlasti ei tohiks need olla liialt lühikesed ega ka üle põlve. Selliste lühikeste pükstega saad alati kombineerida nii oma tavalisi t-särke kui ka triiksärke. Jalanõudena eelista nende juurde mokassiinkingi või tenniseid.

3. Leia endale stiilne kott

Kui muidu eelistad klassikalisemat stiili rõivaid, on seda kummaline kombineerida oma gümnaasiumiaegse seljakoti või veel vanema spordikotiga. Valik erinevate meestele mõeldud selja-, õla- ja reisikottide osas on paisunud suureks ning stiilseid asju leiab ka odavamast spordikotist. Materjalist on kõige eelistatum (ja kallim) muidugi nahk, kuid leidub ka hoopis teisi variante.

4. Viimane aeg on oma soeng korda teha!

Põhjus on väga praktiline! Kui su juuksed on praegu pisut oma «normaalsest» olekust pikemad, tekivad sulle päevitusrandid. Kuu aja pärast on kontrast nii suur, et see paistab väga koledalt silma ja hakkab sind häirima, eriti kui oled väga kergesti päevituva nahaga. Sama kehtib ka habeme kohta.

5. Kaitse end päikese eest

Oma naha rikkumine pole mingil viisil mehelik ega mõistlik. Kaitse end liigse päikese eest vastava kreemiga ning hangi endale kvaliteetsed päikeseprillid, mis kahjulikku kiirgust tõepoolest ka blokeerivad.

6. Väikesed kiiksud

Kuigi meeste mood võib näida oluliselt igavam ja konservatiivsem kui naiste oma, ei tähenda see, et mehed peaksid igavalt riides käima. Meestemoes on alati olulised detailid! Seega leia üles esemed millel on väikesed ja pisut ootamatud kiiksud. Näiteks suvekingad, mille tald on erksat värvi või püksid, mille õmblused on kontrastset tooni.

7. Garderoob olgu tervik

Kui sa nüüd avastasid, et tegelikult polegi sul peaaegu mitte midagi suveks selga panna, ära rutta poodi esimest ettejuhtuvat asja ostma. Mõtle hoolega läbi, milliseid asju sul tegelikult tarvis on ja vaata, et need võimalikult paljude asjadega sinu garderoobis kokku sobiksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles