Mees tahtis avatud suhet, sai valusasti vastu näppe

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jezebel vahendab ühe õnnetu meesterahva kirja Redditist, kust see nüüdseks on kustutatud. Mees kurtis kirjas, et palus oma kogukalt naiselt avatud suhet, kuid kummalisel kombel ei õnnestu tal kohtingule saada. Seevastu naine on teiste meeste seas vägagi menukas. Kuigi võib olla, et kiri on välja mõeldud, on see siiski päris huvitav ja mõtlemapanev.

Mu kiri on pikk, aga pean selle oma hingelt ära saama.

Kuidas me kohtusime. Saime tuttavaks kaks ja pool aastat tagasi OkCupid.com kaudu. Ta elas mu lähedal, saime kokku ja saime hästi läbi. Mõne kuu pärast otsustasime paariks hakata. Siis meil veel avatud suhet ei olnud. Emotsionaalselt oli suhe väga hea. Ta oli armas, hoolitsev, tähelepanelik ja toetav. Meil oli ka väga palju ühist ja meil oli koos lõbus – varasemates suhtes tundsin sellest puudust ja seetõttu tahtsin ja tahan seda hoida.

Kuidas me suhe muutus. Umbes 6-7 kuud hiljem tundsin, et kaugenen temast ja sellest suhtest. Hakkasin üsna palju teisi naisi vaatama ja ei suutnud seda lõpetada, kuigi tundsin end selle pärast halvasti. Lõpuks tegin omale kasutaja ühes seksiteemalises portaalis (fetlife.com). See ei ole kohtinguportaal, registreerides ei olnud mul plaani teda petta, see on rohkem nagu sotsiaalvõrgustik ja peamiselt oli mul huvi sealsete piltide vastu.

Sellel lehel ringi vaadates tundus mulle, et just sellest ma puudust tundsingi. Rohkelt seksikaid tüdrukuid, kes tahtsid meeleldi minuga suhelda. Ma hakkasin nende pilte kommenteerima ja tüdrukud hakkasid minuga rääkima, flirtima. Ma sain aru, et mu suhte pärast muutus asi kohatuks, aga ma ei suutnud lõpetada. Tahtsin nii väga jälle kohtingutel käia ja neid teisi naisi kogeda.

Ma ei taha halvasti öelda, aga mu tüdruksõber on suur tüdruk (oli juba siis, kui me käima hakkasime ja mulle tundus, et mul pole õigust midagi öelda) ja kuigi ma nautisin ta keha, ei saa ma salata, et külgetõmme selle portaali palju seksikamate naiste vastu oli liig ning ma tundsin üha enam, et kaugenen oma suhtest, sest mu vajadused olid rahuldamata. Ma armastasin ikka oma tüdrukut ja tema täitis mu tundevajadused, aga füüsiliselt soovisin muud. Lõpuks sain aru, et parim, mida ma võin endale teha, oleks muuta see avatud suhteks või temast lahku minna.

Ma rääkisin temaga sellest, ja sel hetkel murdis see ta südame. Ta nuuksus mu kõrval terve õhtu, kui me sellest rääkisime ja ütles, et tema tahab ainult monogaamset suhet ja et mõte avatud suhtest on talle täielikult vastu. Ta palus paar nädalat mõtteaega ja seda ta ka sai, aga kui me sellest uuesti rääkisime, ütles ta ikkagi, et ei taha seda teha. Sel hetkel olin sunnitud ta fakti ette panema: kas avatud suhe või läheme lahku. Selle peale ta leppis olukorraga ja oli valmis proovima avatud suhet.

Lühidalt oli ta avatud suhtega nõus, kuigi ta vihkas seda, sest ta ei tahtnud lahku minna. Ta tahtis teada, kuidas avatud suhe toimib, nii et ma panin paika mõned põhireeglid, millega me mõlemad nõus olime. Näiteks tohime me mõlemad seksida kellega me tahame, mis iganes ajal, kuid alati kaitstult. Kohtingutel käimine on lubatud, kuid teine peab siis teadma, mis olukord on. Meie suhe ei tohiks kannatada ja me peame jätkuvalt teineteisele toeks jääma.

Minu probleem. Vähem kui kaks kuud pärast seda tegi ka tema omale FetLife’i kasutaja ja nüüd naudib ta 100 protsenti olukorda. Igal pool tema ümber tiirlevad mehed, tema profiilil ja tema piltide all, mis ta üles on pannud. Ma tean kindlalt, et ta on käinud väga paljudel kohtingutel, nii inimestega sealt portaalist kui mujalt. Tean ka, et ta on mitmega neist maganud (ma näen jätkuvalt ta piltide all vulgaarseid kommentaare nagu: «Ma tahaks veel hoida oma huuli nende ilusate rindade vastas» ja muud taolist meestelt, kellega ta on kohtingutel käinud).

Aga mina? Ma pole kellegagi maganud ja olen siiani käinud vaid ühel kohtingul. Kõik need naised, kes varem tundusid minust huvitatud olevat, tahtsid ainult internetis flirtida ja soovisid kõigest mu tähelepanu. Kui tegin neile ettepaneku kohtumiseks, siis polnud keegi nõus. Ainus naine, kes oli nõus minuga välja tulema, oli see, kelle vastu ma ei tundnud mingit külgetõmmet. Käisin temaga kohtingul ainult selle pärast, et mu tüdrukul oli nii palju kohtinguid, aga ma ei tundnud selle naise vastu mingit tõmmet ja midagi ei juhtunud. Ma ei ole suutnud leida kedagi, kes tahaks minuga magada, ei sealt portaalist ega niisama. Oma tüdrukuga käin jätkuvalt kohtingutel ja muidugi me ka magame, aga peale selle ei saa ma midagi. Minu arust ei ole see minu suhtes aus, arvestades, kui paljudel kohtingutel tema käib ja kui paljude meestega ta on maganud.

Hiljuti läks asi veel hullemaks. Möödunud reedel läksin hilja õhtul poodi ja peateel kohtasin ühe pubi kõrval oma tüdrukut, kes suudles ühe mehega, kellega ta hoidis käest kinni. See mees oli pikk ja lihastes ning ta käsivartel olid tätoveeringud (ma tean, et mu tüdrukule meeldivad need). Ma tundsin end eriti täbaralt. Tüdruk nägi mind, laskis kohe sellest mehest lahti ja tuli minu juurde, enda näol lai naeratus. Siis ta kallistas ja suudles mind, kutt tuli ennast mulle tutvustama. Ausalt öeldes oli olukord paganama ebamugav, aga mu tüdruk poleks nagu seda märganudki. Peale tobedat loba ütlesin, et pean edasi minema. Selle peale ütles mu tüdruk, et armastab mind ja kohtume homme õhtul, kui saame kokku. Seejärel läks ta pubisse tualetti, aga enne seda palus ta oma kaaslasel end oodata, et nad saaksid minema hakata. (Eeldan, et tema juurde…)

Hakkasin eemale kõndima, aga kui tüdruk oli pubisse läinud, kutsus see mees mind: «Hei!» Ma vannun, et tema tobedal näol oli maailma kõige laiem irve, kui ta ütles: «Sõber, sa oled parem mees kui mina. Kui minul oleks selline naine, ei lubaks ma kellelgi teisel teda puudutada. Minu õnneks on teil see avatud suhte värk.» Seda öeldes teeskles ta, et on sõbralik, kuid ilmselgelt oli see solvang, sest seda võis tema näost lugeda. Ma noogutasin ja astusin eemale.

Tüdruk helistas mulle laupäeval ja ma rääkisin talle, mis juhtus. Tema sõnul üritas ta kaaslane olla ainult viisakas. Nad kohtusid sama portaali kaudu, mistõttu too mees teadis meie suhteseisu. Ütlesin, et minu meelest oli see kommentaar ikkagi kohatu ja et ma ei taha, et ta selle mehega enam kohtuks. Selle peale vastas ta: «Olgu», aga oli selge, et ta polnud sellega rahul. Ütlesin, et ei taha sel õhtul enam kokku saada, sest mul pole tuju. Pärast seda ei ole ta minuga enam ühendust võtnud.

Ma tunnen end nii halvasti. Olen aus ja tunnistan, et ma ei saa aru, miks peaks selline mees olema huvitatud minu naisest, aga mitte mõnest seksikast naisest. Mul polnud õrna aimugi, et ta võiks saada nii palju tähelepanu ja ma tunnen end eriti halvasti. Nüüd saan aru, et kui ei ole see tüüp, siis on keegi teine, kes talle käe püksi ajab. Tema ümber on nii palju mehi, tõenäoliselt nad lihtsalt kasutavad teda ära, aga suuremalt jaolt on nad palju ligitõmbavamad kui mina ja jumal teab, mida veel… Ma sain ainult ühe kohtingu naisega, keda ma ei tahagi. Ma olen ikka veel rahuldamata.

Vaatan praegu seda kirjutades tema kontot - ma vaatan seda iga päev ja näen, kuidas tema tema seda naudib, minu kohtingupuudusele mõtlemata. Ta pole kordagi küsinud, kas või kellega ma kohtingutel käin, aga on ilmselge, et minu kontol ei käi sellist vilgast tegevust nagu temal.

Enda vastu ausaks jäädes pean tunnistama, et ma ei saa oma suhte üle nuriseda. Mu tüdruk on ikka armas, toetav ja ta võtab minu jaoks aega, aga see avatud suhe on küll muutunud väga ebaõiglaseks.

See ongi kõik. Ma ei taha temast lahku minna, aga ma tahan, et see saaks läbi ja et meie suhe muutuks endiseks. Aga kuna avatud suhe oli minu idee, ja võttis tükk aega enne, kui ta seda nautima hakkas, siis siis ma ei tea, kuidas seda jutuks võtta ja mida öelda. Ma tean vaid, et see peab kohe lõppema, sest see pole meile kummalegi hea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles