Kuidas mõjutavad beebipillid seksuaalset rahulolu?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antibeebipillid ei kaitse suguhaiguste eest.
Antibeebipillid ei kaitse suguhaiguste eest. Foto: SCANPIX

Kui rahul oled sina oma voodieluga? Kui oled paarisuhtes, siis võib su vastust mõjutada see, kas võtad beebipille või mitte. Veelgi täpsemalt võib su vastust mõjutada see, kui oled beebipillide võtmist alustanud või lõpetanud suhtes olemise jooksul.

Ilmselt pole see mingi uudis, et hormoonid mõjutavad keha mitmel erineval moel. Need mõjutavad meie meeleolu ja ka seda, millist seksi me ihaldamine, kirjutab Women's Health Magazine.

Kuna suukaudsed rasestumisvastased vahendid mõjutavad hormoonide taset, on palju uuritud seda, kuidas muutused hormoonides mõjutavad libiidot ja seda, kui ligitõmbav on partner meie jaoks. Ent kuni praeguseni polnud uuritud, kuidas mõjutavad suukaudsed rasestumisvastased vahendid seda, kui rahul on inimesed armusuhtega.

Värskes uuringus osales 365 heteroseksuaalset paari. Igalt inimeselt uuriti, kui rahul on nad oma armusuhtega seksuaalses ja mitteseksuaalses mõttes. Naistelt küsiti ka seda, milliseid rasestumisvastaseid vahendeid võtsid nad suhte alguses ja milliseid võtavad praegu.

Uuringu tulemused olid teadlaste jaoks mõnevõrra üllatavad. Nimelt naised, kes alustasid või lõpetasid suukaudsete rasestumisvastaste vahendite tarbimist suhte jooksul, olid seksuaalselt vähem rahuldatud kui naised, kes polnud kunagi beebipille võtnud või naised, kes võtsid neid juba enne suhet ja jätkasid võtmist suhte ajal. Mitteseksuaalses mõttes beebipillide võtmine aga suhet ei mõjutanud. Samuti ei mõjutanud beebipillide tarbimine mehe rahulolutunnet.

Seega võib öelda, et beebipillide võtmise alustamine ja lõpetamine suhte jooksul mõjutavad naiste seksuaalset rahulolu. Miks see nii on? On kindlaks tehtud, et beebipillid võivad libiidot vähendada, kuid see ei selgita, miks kasvas naiste rahulolematus veel pärast seda, kui nad lõpetasid beebipillide võtmise.

Kas on siis võimalik, et beebipillide võtmisest või nende võtmise lõpetamisest tulenevad muutused hormoonides võivad muuta naist rahulolematumaks mehe oskuste osas magamistoas? Teadlased ei saa seda kindlalt kinnitada, kuid nende sõnul on see äärmiselt huvitav seos.

Ent ärge laske sel uuringul mõjutada seda, kas võtate beebipille või mitte. Esimene ja kõige otsustavam faktor pillide võtmises peaks olema ikkagi vajadus rasedust ennetada, mitte mõni muu asjaolu. Pealegi võivad beebipillid ka libiidole erinevalt mõjuda, sest mõned naised on väitnud, et nende sugutung on tänu pillidele tõusnud, sest nad saavad end voodis mugavamalt tunda, kuna ei pea rasedaks jäämise pärast muretsema.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles