Kuus põhjust, miks kaalunumber ei muutu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas üritad kaalus alla võtta, kuid kaalunumber ei taha ega taha muutuda? Põhjuseid, miks kehakaal ei lange, võib olla mitmeid.

Women's Health Magazine pani kirja kuus kõige levinumat põhjust, miks kaalunumber ei muutu.

Oled veendunud, et trenn teeb tasa suurema söömaaja. Teadlased on kindlaks teinud, et trenn ei aita suuremate pühade ajal söömisega liiale minemist tasakaalustada. Seega ole sünnipäevalauas tordilõiku või jaanipäeval grillvorste süües toidukogustega ettevaatlik.

Kasvatad lihasmassi. Teatavasti kaaluvad lihased rohkem kui rasv. Seega võib juhtuda, et kehakaal oluliselt ei lange, kuid peeglisse vaadates peaksid nägema, et su keha on rohkem vormis ja kaunim kui varem.

Sa ei treeni tegelikult nii rangelt kui arvad. Võib-olla sööd rohkem kui treenid vähem kui sulle endale tundub. Vahel võib pärast rasket trenni tunduda, et oleme kõvasti vaeva näinud ning lubame endale mõne maiustuse või muu «keelatud» toidu.

Oled oma treeningrutiini liigselt kiindunud. Trenni puhul võib kaalunumbrile mõjuda ka see, kui sa pidevalt sama treeningrutiini kordad. Lõpuks harjub su keha sellega ära ning sa ei näe enam soovitud tulemusi, sest keha ei põleta enam nii palju kaloreid.

Oled üritanud kaalu langetada mahlapuhastuskuuri abil. Mahladel põhinevat puhastuskuuri proovinud inimesed teavad, et mahlakuur aitab küll paarist lisakilost lahti saada, kuid pärast puhastuse lõppu tulevad need kiirelt tagasi. Mahlakuurid pole kindlasti kõige tervislikumad ega ka tõhusamad viisid, kuidas kaalu langetada.

Keskendud liiga palju kaalunumbrile. Teadlased on välja selgitanud, et paremaid tulemusi annab see, kui keskendume kaalulangetusprotsessile kui kaalunumbrile. Seega unusta mõneks ajaks kaalumine ja järgi oma kaalulangetusprogrammi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles